Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szobrot állítottak Bayer Zsoltnak

Ez a cikk több mint 5 éves.

„Fröcsögésére” és „gyűlölködésére” válaszul csütörtökön szarkasztikus emlékművet állítottak Bayer Zsoltnak ismeretlenek a Jászai Mari tér közelében, a Pozsonyi és a Katona József utca sarkán.

Szerkesztőségünket a csütörtöki nap folyamán levélben informálták a „Petőfi Művészeti Akciócsoport” ismeretlen kilétű tagjai, hogy érdemes lehet kilátogatni az este folyamán Jászai Mari tér közelébe, mert ott  a publicistát ábrázoló műalkotásra bukkanhatunk.

Így hát a Mérce munkatársai ki is látogattak Újlipótvárosba a megadott helyre, és valóban, egy lefestett gipsz műalkotást találtak a helyszínen, amely így néz ki:

Fotó: Mérce

 

A közeli kutyaillemhely kellős középen helyezték el a mementót, amelyen a következő felirat olvasható:

„Bayer Zsolt, aki a szájával sz*rt”

Fotó: Mérce

Fotó: Mérce

Fotó: Mérce

A szobor alkotói betartották ígéretüket, amennyiben a Mércének eljuttatott levélben azt írták: „Az emlékművet olyan formára kreáltuk, hogy illeszkedjen az állampárt köztéri elvárásaihoz, azaz harsány legyen és gagyi.”

A készítők egyébként a következő leírással indokolták a szobor kihelyezését:

„Bayer Zsolt a pártállami  ököl, aki nemtől életkortól függetlenül csap le bárkire aki szájára veszi a NER-t vagy az állampárt vezetőit a lovagkereszt után saját köztéri szobrot kap. Érdemül évtizedes munkájának amivel hozzájárult a közbeszéd eldurvulásához a hungarista demagógia új virágkorához. Álljon neki emlék, mert senki nem tud annyira fröcsögni, gyűlölködni, uszítani a magyar nyelvet méltatlanul használni mint ő. Emlékezzünk gyönyörű szavaira amivel a romákat illette, emlékezzünk, mennyire fájt neki, hogy nem sikerült mind beásni az orgoványi erdőbe és emlékezzünk milyen vehemenciával tiport sárba egy tizennyolc éves lányt. Ezek a soha nem múló hőstettek örök mementóért kiáltanak, amit most megadunk neki, ábrázolva igaz valójában, naturalistán amilyennek Isten teremtette.”

Bayer ténykedése ellen legutóbb a Momentum TizenX és az Európai Baloldal Táncsics alapszervezetének az aktivistái léptek fel a múlt héten, miután az újságíró „szerencsétlen, kretén, barom, állat, ócska, nyomorult, rohadt kis prolinak” nevezte a kormányellenes felszólalásairól elhíresült kiskunfélegyházi diákot, Nagy Blankát. Akkor Bayer „Az Európa-eszme egykor és ma” című előadását zavarták meg, erről tudósítás is olvasható a Mércén.

(Fotók: Mérce)

Címlapkép: Mérce