Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megfenyegették a szolnoki szálláshely tulajdonosát, mert momentumosoknak adott volna ki szobát

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Momentum szolnoki szervezete regionális találkozót szervezett február 2-ára a párt helyi és környékbeli tagjai számára, a résztvevőket pedig az egyik szolnoki szálláshelyen kívánták elszállásolni.

Azonban – a Momentum közleménye alapján – a szálláshely tulajdonosát, miután megbeszélték vele, hogy ott töltik  majd az éjszakát a vendégek, ismeretlenek telefonon megfenyegették, mert az ellenzéki párt tagjainak adott volna szállást. A tulajdonos ezután feljelentést tett.

A Momentum közleményében azt írja, hogy elfogadhatatlannak tartják, „hogy egy szálláshely tulajdonost vegzálás érjen pusztán azért, mert szobát ad ki magánszemélyeknek, akik egyébként a Momentum tagjai. A tulajdonos is elfogadhatatlannak tartja a történeteket, és továbbra is bárki foglalhat náluk szállást bárminemű megkülönböztetés nélkül”.

Egyébként nem ez az első eset, hogy a párt programjait próbálják ellehetetleníteni Szolnokon, 2017-ben a Momentum által szervezett Nyitás Fesztivált voltak kénytelenek végül Bodajkon megrendezni, miután a szolnoki Tiszaliget-kemping lemondta a programot, arra hivatkozva, hogy nem fizették ki az előleget. A párt akkor hiába ajánlotta fel, hogy kifizeti egy összegben az előleget, a kemping üzemeltetője azt mondta, a szerződés semmissé vált, újat pedig nem kívánnak kötni.