Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tényleg másfél hete egy lyukas zokni a kormánypropaganda legfőbb fegyvere?

Ez a cikk több mint 5 éves.

Egy vallomással kell kezdenem. Nekem is gyakran ki szokott lyukadni a zoknim, és nem mindig szoktam azonnal kidobni, volt már olyan is, hogy felvettem lyukasan. Sőt olyan is előfordul, hogy nem veszem észre, hogy lyukas és úgy hordom.

Ellenben nem ez az ok ami miatt nem tartom magam alkalmasnak az ország vezetésére, vagy nem állnék politikusnak. A zokni lyukassága teljesen lényegtelen a politikai vitáink szempontjából.

Mégis másfél hete folyamatosan azon rugózik a kormánypárti média, hogy amikor Hadházy Ákos bent aludt az MTVA épületében lyukas volt a zoknija. Láttam már az MTVA híradójában, a magát mértékadónak tartó Mandineren többször is, az Origon és a 888-on is képként, vagy cikként, hogy lyukas volt Hadházy Ákos zoknija. Ez körülbelül annyira fontos az ország ügyeinek intézése szempontjából, mint hogy milyen gatya volt Orbán Viktoron. Egyáltalán nem fontos.

Legutóbb egy kis jobboldali blog vezetője vitt bilit és zoknit Hadházy Ákosnak és Szél Bernadettnek erről pedig a teljes Fidesz sajtó beszámolt.

Lyukas zokni, és bili, ez a színvonal? Tényleg ez lenne a konzervatív újságírás, ennyire tartják az olvasóikat ezeknél a lapoknál, és ennyire tartják a szavazóikat a megrendelőiknél?

A helyzet az, hogy ettől semennyimre se lendül előre az ország ügye. A lyukas zokni Hadházy Ákos egyetlen állítását se cáfolja meg, de ennél szomorúbb, hogy nem is akarja megcáfolni.

Azok akik lyukas zoknikkal és bilikkel érvelnek, sőt azok akik trottyos gatyákkal, valójában nem akarnak érvelni, csak eltömíteni az információáramlást. Lapátolni a politikai sittet a közbeszédbe, hogy ne lepleződjön le a hazugságuk: az ország számára fontos dolgokról az ég egy adta világon semmilyen állításuk nincsen.

Minden, az országért felelősséget érző állampolgárnak – legyen Fidesz-szavazó, ellenzéki szavazó, vagy egyik sem – meg kell értenie, és vissza kell jeleznie saját pártjának, hogy a lyukas-zokni gate és a hozzá hasonlók nem a lyukas zokni vagy a trottyos gatya viselőjének kormányképességéről, hanem az ebből propagandát gyártók kormányképességéről mond el dolgokat. Azt, hogy ezekkel a lejáratásokkal azt mondják el: nekik olyan nincs.

Címlapkép: Mérce