Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A 888, a Ripost, az Origo, az Echo TV és a Lokál lesz a budapesti zsidó játékok médiapartnere

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az Origo számolt be róla, hogy az ATV és a Sport 1 mellett a Fidesz-média portáljai is médiapartnerei lesznek az idén Budapesten megrendezésre kerülő 15. Maccabi Európa Játékoknak.

„A 2019. január 21-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban megtartott találkozón az ATV, a Sport TV, az Echo TV, az Origo, a Lokál, a Ripost, és a 888 képviselője írt alá médiapartneri megállapodást a 15. Maccabi Európa Játékok szervezőivel. Jelenleg is zajlanak tárgyalások az EMG 2019 Sport Kft. és médiacégek között további médiapartnerségi és médiatámogatói megállapodások megkötése érdekében” – írja az Origo sportrovata.

Abból a szempontból ez nem számít nagy meglepetésnek, hogy a rendezvény sajtófőnöke az a György Bence, aki korábban az Origo főszerkesztőjeként is dolgozott, míg a rendezvény főszervezője Deutsch Tamás. De mégis meglepő több szempontból is. Egyrészt a rendezvény nem az inkább a kormányhoz lojális, Köves Slomó-féle EMIH zsidó közösséghez kötődik, hanem a Fidesztől nagyobb távolságot tartó MAZSIHISZ vesz részt a szervezésben.

Másrészt a fent említett portálok mind részei annak a fideszes médiagépezetnek, amely előállítja a Soros György elleni kampányt. Ez a kampány pedig rájátszik az antiszemita érzületre.

Kép forrása: Hont András Facebook/888 Facebook

De furcsa azért is, mert például a 888 korábban dicsérte Csurka Istvánt is (bár annak antiszemita írásait nem idézte), illetve Vona Gábort, a Jobbik elnökét kipával a fején ábrázolták másfél éve, amikor az kiállt a CEU elüldözése ellen.

Persze kérdés az is, egy zsidó rendezvény hogyan vállalhat közösséget olyan lapokkal, amelyek uszító propagandát folytatnak magyar állampolgárok, köztük zsidó vallású, vagy származású emberek ellen is.

A 444 korábbi írása szerint a Maccabi játékokra a kormány 2015-ben 2,1 milliárd forintot adott, amit 2018-ban tovább 950 millió, 2019-ben pedig 1,905 milliárd forinttal toldott meg. Létesítményfejlesztésre 2018-ban 11,9 milliárdot csoportosított át a kormány, 2019-ben pedig 13,4 milliárdot tervez. Továbbá a rendezvény felmentést kapott a közbeszerzési eljárások alól a szolgáltatások és árubeszerzés terén; 450 millió forintért pedig új Sportpark is épülhet.