Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Két tüntetőt feljelentett a rendőrség a tegnapi, budapesti demonstráció után történtek miatt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Feljelentést tesz a Budapesti Rendőrfőkapitányság a tegnapi, Várkert Bazárnál majd a Lánchídon folytatódó tüntetés nyomán. Tegnap este kiadott közleményük szerint összesen hat ember ellen indulhat eljárás a tegnapi események folytán.

A közlemény kiemelte egy 37 éves, dunakeszi férfi esetét, aki a rendőrség szerint „az Echo TV stábját szidalmazta, majd megpróbálta a munkáját végző, a rendezvényről tudósító operatőr kezében lévő kamerát kiütni.”

A rendőrség által leírt esetet az Echo TV stábja egy másik kamerával rögzítette is, itt az látszik, hogy valaki egyszer meglöki az operatőr kezében az eszközt, de több nem történt.

A férfi ellen garázdaság gyanújával indítottak a hatóságok eljárást. A rendőrség azt is hangsúlyozta, hogy a Várkert Bazár előtti, hivatalos demonstráció lezárása után egy csoport demonstráló a Lánchídhoz vonult, itt több embert is felhúzott a rendőrség az ülősztrájkból, illetve felszólította őket, hogy szabálysértést követnek el.

A hivatalos közlemény szerint a Lánchídon történtekkel kapcsolatban egy 34 éves férfit gyanúsítanak bűncselekménnyel aki a rendőrség szerint egy kollégájukat fellökte. Ahogy írják:

„A rendőrség többször felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik. A rendőrség a híd pesti hídfőjénél szemben intézkedett mindazokkal szemben, akik a felszólításnak nem tettek eleget. A rendőri intézkedés során, a csoport egyik tagja az egyik intézkedő rendőrt hátulról meglökte, aki a földre esett. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőrök azonosították és az elkövetés helyétől nem messze elfogták.”

A közlemény kiemelése szerint csak ezzel az esetben, és az Echo TV operatőrével dulakodó férfi esetében indul majd bűncselekmény alapos gyanúja miatt nyomozás.

Mint ahogy tegnapi közvetítésünkben mi is beszámoltunk róla, a hivatalos tüntetés vége után, a tüntetők egy csoportja megkísérelte a Lánchíd lezárását. A rendőrség azonban először eltávolította őket az úttestről, majd igazoltatta is a forgalmat akadályozókat.

(ATV, Police.hu)

Címlapkép: Mérce