Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fővárosi Törvényszék: nem tilthatták volna be a Kutyapárt ceglédi tüntetését

Ez a cikk több mint 5 éves.

Elsősorban a józan ész győzelmét ünnepelhetjük, miután a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a Kétfarkú Kutyapárt szombati ceglédi tüntetését ellehetetlenítő rendőrségi határozatot. Az „utószilveszteri hálaadó tüntetésre” ettől még nem kerülhetett sor.

A viccpárt „Kiállás a kormány politikája mellett, MKKP népszerűsítése, aláírásgyűjtés az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért” című rendezvény bejelentése iránti kérelmet a Ceglédi Rendőrkapitányság azzal az indoklással utasította el, hogy a bejelentett rendezvény nem tartozik a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá, mert aláírásgyűjtésre és szórólapozásra irányul. (Az indoklást a nyakatekert érvelések kedvelőinek figyelmébe ajánljuk.)

Korábban Ajkán történt hasonló eset, akkor területhasználati díjért árulták a pártnak a gyülekezési jog gyakorlását.

A Kutyapárt azonnal bírósághoz fordult, annak reményében, hogy még a bejelentett időpont előtt kedvező döntés születik, ezt azonban csak ma hozta meg a Fővárosi Törvényszék.

A határozat leszögezte: attól még, hogy a rendezvényen a Kutyapárt aktivistái szórólapoztak volna, s mi több, aláírások gyűjtésére is kísérletet tettek volna , a rendezvény célja a közös véleménynyilvánítás lett volna. Következésképpen a Gyülekezési törvény hatálya alá esik.

A Ceglédi Rendőrkapitányság határozatát a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte, fellebbezésnek helye nincs, a rendezvény nem került megrendezésre.