Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lezsák Sándor főiskolája termálfűtést és fürdőt kap, másfél milliárdos állami támogatással

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az mfor.hu értesülései szerint a korábbi MDF-es, majd 2006 óta a Fideszben politizáló, jelenlegi országgyűlési alelnök Lezsák Sándor és felesége által alapított Lakitelki Népfőiskola alapítványa „nyitott és zárt termálfürdő, kemping és kiszolgáló épületek építésére” szerződött a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt.-vel.

Eredetileg a Főiskola környékén rendelkezésre álló jelentős mennyiségű termálvíz felhasználásával az épületek fűtési rendszerét akarták megújítani, de már akkor felmerült, hogy a termálvízzel esetleg fürdőt is építhetnének.

Az eredeti fűtés-megújításra a magyar országgyűlés másfél milliárd forintot különített el kiemelt támogatás formájában.

A közbeszerzés kapcsolattartója az Országgyűlés alelnökének felesége, Lezsák Sándorné. A nyilvános tájékoztatás alapján a főiskolán barlangmedence, ülőmedence, élménymedence és gyermekmedence kiépítésére is sor kerül majd.

A Népfőiskola honlapján az intézményi bemutatkozásból olyan érdekességek is kiderülnek, mint például:

„A Lakitelek Alapítványt és Népfőiskolát Lezsák Sándor és felesége alapította, tervezte és álmodta meg a kilencvenes évek elején.”

vagy

„A Lakiteleki Népfőiskola a magyar emigráció központja.” [utalva a külföldi magyarok által létrehozott alkotások gyűjtésére]

esetleg

„A Lakiteleki Népfőiskola több olyan pedagógiai kezdeményezéssel írta be magát a neveléstörténetbe, amely méltán keltett országos közfigyelmet.”

De Lezsák képviselő képességeire is fény derül belőle, hiszen a Népfőiskola

„közösségteremtésben, a felnőttképzés módszereiben eredményesen ötvözi a dán, a finn, a svéd, és a német, valamint a két világháború közötti hazai népfőiskolai hagyományokat. Mindezek hátterében Lezsák Sándor háromévtizedes pedagógusi és népművelői szervező gyakorlata és képessége áll.”

Forrás: mfor.hu; nepfolakitelek.hu
Címlapkép: Wikipédia