Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mérce-idézettel támadja Hódmezővásárhelyen egy civil egyesület Márki-Zay Pétert

Ez a cikk több mint 5 éves.

Úgy tűnik, Hódmezővásárhelyen sem kell sokat keresgélni, ha a CÖF-féle szervilis kormánypropagandát szeretné szemrevételezni az ember.

Már az utcán vannak ugyanis a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület óriásplakátjai, amelyeken Márki-Zay Péter polgármestert „szembesítik” korábbi szavaival – írta meg a 444.

A plakátok egy részén Márki-Zay arcképét Soros Györgyével (ki máséval?) illesztették össze, máshol megjelenik Judith Sargentini és Guy Verhofstadt is, illetve készült két olyan plakát is, amelyeken menekültek láthatóak.

Az igazán érdekesek az idézetek, amelyekkel szembesítené az egyesület a polgármestert.

Bizony, az ott egy idézet a Mércéről! (Forrás vasarhely24.com)

Van köztük egy, ami például konkrétan a Mércéről származik, ebből (anélkül egyébként, hogy ezt szerkesztőségünknek jelezték volna) is csak a mondat első fele áll a plakáton:

„Számtalanszor elmondtam, hogy a menekülteket befogadnám”

Csakhogy a mondat, amelyet kiemeltek a plakáton, a valóságban folytatódott még, egész pontosan így néz ki csonkítatlanul:

„Számtalanszor elmondtam, hogy a menekülteket befogadnám, most a letelepedési kötvényesekről beszéltem.”

Fontos amúgy a szövegkörnyezet is, Márki-Zay idén február 25-én nyilatkozta ezt, miután köszönőbeszédében úgy fogalmazott: annyi migránst se fog beengedni az országba, mint Rogán Antal. Helyszíni tudósítónk erre a félmondatra kérdezett vissza, Márki-Zay válaszából pedig már egyértelműen kiderül, hogy a letelepedési kötvény-biznisznek köszönhetően hazánkba érkező (időnként meglehetősen tisztázatlan hátterű) betelepülőkre gondolt.

Érdemes megjegyezni, hogy a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesülettel Lázár János házilapja, a Vásárhely24 közölt hosszú interjút a kampány alkalmából, amiből egyrészt kiderül,

hogy a plakátolás 860 ezer forintba került,

amelyet az egyesület tagsága és támogatói adtak össze, másrészt külön érdemes kiemelni belőle ezt az idézetet, amely az egyesület elnökének, Ádók Jánosnak a szájából hangzik el:

„Minden a plakátokon szereplő idézetet maga a polgármester mondott, azon nem változtattunk semmit. Mindenki eldöntheti, mennyire hitelesen szónokol a magyarság védelméről az, aki pár nappal később már azt nyilatkozza a sajtónak, hogy az országot elítélő Sargentini-jelentés elfogadása örömünnep volt, vagy, hogy a menekülteket befogadná.”

Nem ez az egyetlen, szövegkörnyezetéből kiragadott idézet, amivel az óriásplakátokon találkozhatunk:

„Soros György javaslataira kellett volna Brüsszelnek hallgatnia” – ebből a plakátokon az a feltételezés jön le, hogy Márki-Zay Soros embere, a polgármester egy augusztusi beszédében viszont csak arról beszélt, hogy 2015-ben a menekültválság idején közös EU-s határőrizetre lett volna szükség (itt megnézhető).

Az pedig, hogy Márki-Zay „magyarellenes”, a plakátok tanúsága szerint abból következik, hogy a polgármester szerint „Örömünnep, óriási öröm egész Európának” a Sargentini-jelentés elfogadása. Márki-Zay azonban csak arról beszélt, hogy „Orbán Viktor nem lesz Európa vezetője”, semmilyen magyarellenes kijelentés nem hagyta el a száját (ezt is meg lehet nézni).

E ponton jegyeznénk meg, hogy egészen szórakoztató látni, hogy egy független polgármester lejáratásához a Mérce cikkéből vett idézetet használnak fel, miközben az elmúlt napokban a 888.hu például olyan írással jelentkezett, amelyben a Mércét neokommunistának titulálják, illetve Jámbor Andrást és engem külön is kiemelnek, cikkeinkkel egyetemben, mint „akik még az ünnepek alatt is fröcsögtek a gyűlölettől”.

Jó lenne már eldönteni, hogy a propagandagyárban hogyan is viszonyulnak a Mércéhez – vagy ha már egyszer idéznek tőlünk, akkor azt pontosan tegyék, ne mondatok megcsonkolásával.

via 444.hu
Címlapkép: vasarhely24.com