Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ilyen boldog új évet kíván a Fidesz

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az MTI számolt be róla, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót hívott össze, hogy az állampolgárok elé tárja, mik a kormány céljai a 2019-es esztendőre. A válasz: a célok továbbra is változatlanok.

Dömötör szerint a cél továbbra is egy olyan ország, ahol

a munkát megbecsülik,

hiszen a Munka Törvénykönyve módosításának a célja, hogy aki szeretne dolgozni, önkéntes alapon, azért, hogy többet keressen, az ezt meg tudja tenni. A túlórát havonta kell kifizetni, a többletmunka önkéntes, és arra az uniós szabályozás is lehetőséget ad.

Kaposváron is tüntettek a rabszolgatörvény ellen 2018. december 18-án. Fotó: Malatinszky Dávid / Facebook

a gyermeket nevelő családok támogatást kapnak,

mert a családtámogatások további bővülésével a kétgyermekesek adókedvezménye havi negyvenezer forintra nő, és a decemberben kibővült otthonteremtési program által többen tudják majd igénybe venni az államilag támogatott kedvezményes otthonteremtési hiteleket.

Fotó: Mérce / Papp Dóra

Fotó: Mérce / Papp Dóra

és ahol minden társadalmi csoport tehet lépéseket előre,

hisz havi százezer forintot kaphatnak azok, akik súlyos fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg gyermeküket otthon ápolják, januártól 15 százalékkal nő az otthonápolási díj, ami 2022-ig összesen 30 százalékkal emelkedik majd, folytatódik a rendvédelmi dolgozók béremelése, ami a januári öt százalékos béremeléssel együtt átlagosan 50 százalékos növekedés a 2016-2019-es időszakra, mindezek mellett pedig 2,7 százalékkal nőnek a nyugdíjak, folytatódik az ápolók béremelése az év folyamán, és húszezer forintig minden online utalás mentesül a tranzakciós illeték alól.

Fotó: Facebook / Vörös Anna

„Egyszóval egy olyan ország, amelyre mindenki büszke lehet” – tette hozzá.