Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lekapcsolták a közvilágítást Érd főterén, sötétben tüntettek a rabszolgatörvény ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Napok óta zajlanak a megmozdulások országszerte a rabszolgatörvény ellen – így volt ez ma Érden is, ahol az érdi Közéleti Kerekasztal élő videójának, illetve helyszíni fotójának tanúsága szerint teljes sötétség volt a mai demonstráció idején. A tüntetők szerint a polgármester kapcsoltatta le a közvilágítást a Főtéren.

Az alábbi képen jól látható, hogy a tér körül mindenütt égnek az utcai lámpák, illetve a karácsonyi kivilágítás:

forrás: érdi közéleti kerekasztal

A tüntetésen Gurmai Zita, MSZP-s országgyűlési képviselő is felszólalt, aki szintén úgy tudja, szándékosan nem volt áram a téren a tüntetés ideje alatt. Ha a világítást nem is, a hangosítást sikerült megoldaniuk egy hangosbeszélő segítségével.

„Közösen tüntetünk Érden is. A fideszes polgármester lekapcsoltatta az áramot, de mi így is elmondjuk, elég volt rabszolgatörvényből és az Orbán-rendszerből.”

– írja a képviselő.

Frissítés 20:23

Az Érdi Városfejlesztési Kft. az alábbi közleményt adta ki:

„A mai napon bejelentett demonstráció zajlott Érd Megyei Jogú Város központjában, a Főtéren. Amikor kollégáim ellenőrzést tartottak a területen, észlelték, hogy ismeretlenek rácsatlakoztak a Városfejlesztő Kft. mért elektromos vezetékére. A Főtér az Érdi Városfejlesztési Kft kezelésében van, ott valamennyi közműért, azok biztonságos használatáért ő felel.

A szakadó esőben elkérték munkatársaim a csatlakoztatott eszközök érintésvédelmi jegyzőkönyvét. Mivel ezen papírok nem álltak rendelkezésre, tájékoztatták az illegális csatlakozókat, hogy a közvetlen életveszély elkerülése érdekében kénytelenek lesznek az elektromos rendszerből az egész Főteret kizárni. Mivel az illegális csatlakozást nem szüntették meg, társaságunk az áramszolgáltatást a rendezvény végéig szüneteltette.

Mivel munkatársaim a közvetlen életveszélyt percek alatt elhárították és az illegális áramvételezést megszüntették jelenleg nem tervezzük rendőrségi feljelentés megtételét az ügyben.

Elnézését kérjük minden érdinek, aki ebben a két órában nem tudta rendeltetésszerűen használni a  Főteret és gyönyörködni az ünnepi díszkivilágításban.

Zsirkai László
Érdi Városfejlesztési Kft.”

A rabszolgatörvényről írt cikkeinket ide kattintva olvashatod.