Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsonyig még 27 helyen tüntetnek a rabszolgatörvény ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

A rabszolgatörvény keltette hullámok utáni tüntetéssorozat ezen a héten sem csillapodik. Budapesten a Kétfarkú Kutyapárt hirdetett „nemzeti összkarácsonyi békemenetet” amelyre ezreket várnak.

Utána, este nyolckor kerül sor a „Ne írd alá, János” címen meghirdetett demonstrációra is, A Kossuth téren.

Előtte azonban ma még Kecskeméten, Miskolcon, Zalaegerszegen, Békéscsabán és Nagyatádon kerül sor tiltakozásokra:

Kecskeméten délután ötkor találkoznak a rabszolgatörvény ellen tiltakozók a Kossuth téren, a szervezők előtte viszont a Mercedes gyártól indul autós menet a helyszínre,

Miskolcon a Centrum Áruház előtti parkolóból délután ötkor indul tiltakozó menet a Hősök terére itt a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok ellen is tüntetnek ma

Szentendrén délután ötkor Drávucz Zsolt, az a LMP területi elnöke szervezett vonulásos tüntetést, amely a HÉV végállomásától indul majd.

Békéscsabán „Elég a hazugsággyárból!” címmel rendeznek este hattól tüntetést, a Derkovits téren a „a Fidesz propaganda újságjai (Békés Megyei Hírlap, BEOL) székházához a Békés Megyei Könyvtár Élővíz csatorna felőli részéhez” várják a csatlakozókat, a helyi ellenzéki pártok képviselői is beszédeket mondanak.

– És tiltakozás lesz Somogy megyében ma is: Nagyatádon ma este hattól a Fidesz-iroda előtt lesz mécsesgyújtás jobbikos szervezésben, de pártjelvényeket nem várnak. Ugyanakkor flashmobra kerül sor Barcson, Csurgón és Kadarkúton is.

A pénteki napon pedig a vidéki tiltakozások is folytatódnak:

Győrben pénteken délután 17.30-kor a Városháza előtt találkoznak majd a demonstrálók, akik az esemény címe szerint a demokráciáért tüntetnek majd.

Kaposváron holnap délben, a Füredi úton, Kaposfüred felé a jobb külső sávot zárják le jobbikosok, „árpádsávos, magyar és jobbikos zászlókat” is várnak a szervezők.

Tatabányán is vonulásos tüntetés lesz, 17.30-kor gyülekeznek a résztvevők a polgármesteri hivatallal szembeni Életfánál, itt petíciót próbálnak majd átadni Schmidt Csabának, Tatabánya polgármesterének, majd 18 órától a Komáromi úton fáklyás felvonulásra indulnak a helyi Fidesz iroda elé.

Székesfehérváron ugyancsak demonstrálnak, a rabszolgatörvény és a „hazugsággyárak” tehát a kormánymédia ellen, az Ady Endre u. 15. szám alatti Sajtóház előtt.

Szombaton eddig két Budapest környéki esemény van:

Érden „Ébresztő, Alvóváros!” néven a helyi Jobbik szervez majd tüntetést délután 4-től a Fő térre,

Gyálon pedig a Tesco Global logisztikai központja előtt kerül majd sor akcióra

Ezenkívül azonban mára tüntetést hirdettek meg Münchenben, este fél hattól a Mauerkircherstrasse 10-nél találkoznak a helyiek, Zürichben, Svájcban este 6-tól a városháza (Bahnhofstrasse) előtt lesz tüntetés, az ausztriai Linzben pedig délután ötkor, a Főtértől tartanak majd vonulást a helyi magyarok. Mindegyik demonstráció a budapesti tüntetések támogatására hív fel, és az erőszakmentes demonstrációra szólítják a megjelenőket.

A külföldi magyarok demonstrációinak azonban mindezzel nem szakad vége, hiszen pénteken Berlinben az ottani magyar ellenzéki „Freie Ungarische Botschaft” (Szabad Magyar Nagykövetség) a Német Iparkamara székháza (Breitestrasse 9.) előtt tiltakozik a rabszolgatörvény ellen. A  svájci Bernben a Bahnhofplatzon folytatják a helyiek, az angliai Bournemouthban pedig a főtéren is 18 órától gyűlik majd össze néhány magyar. Ezenkívül a budapesti tüntetés napján szolidaritását fogja kifejezni a torontói magyarság is, Magyarország konzulátusa előtt (175 Bloor Street East).

Szombaton Írország fővárosa, Dublin folytatja a sort, csatlakozik majd hozzá Amszterdam, Hága (Hollandia), Melbourne (Ausztrália) és Lisszabon (Portugália) is.

Kiemelt kép: Markoszov Szergej, Mérce