Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem tudod, hogy juss el vidékről a fővárosi tüntetésre? Már erre is van megoldás!

Ez a cikk több mint 5 éves.

Alig két napja indult, de máris közel 1500 tagja van annak a Facebook-csoportnak, ami direkt abból a célból alakult, hogy vidékről a tüntetések helyszínére szállítsa a demonstrálni akarókat.

A Forradalmi Telekocsi névre keresztelt csoport pontosan azt adja, amit a neve sugall: ha valaki szeretne eljutni egy tüntetésre akár a fővárosba, akár Győrbe vagy Szegedre (a következő napokban ezeken a helyeken lesznek megmozdulások, legalábbis mostani tudásunk szerint), akkor megnézheti, hogy a környékről indul-e a célállomásra autó, ahová be tud ülni, ha viszont van autója és menne is demonstrálni, akkor jelezheti, hogy hány főt tud még magával vinni.

Úgy tűnik, egyre nagyobb az érdeklődés az ilyen lehetőségek iránt: csak tegnap több mint 150 poszt született, amelyekben zömmel utast vagy fuvart keresnek a tüntetésre tartók.

Ráadásul úgy tűnik, hogy az alapötlet már kezd specializálódni: van már Kecskemétet és környékét speciálisan célzó Forradalmi Telekocsi-oldal, de indult olyan is, ami Dél-Keleten keres és kínál lehetőségeket, és olyan is, ami Nógrád-, Borsod-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-megyére specializálódott.

Vagyis jól láthatóan van egyfajta igény arra, hogy az emberek akár kifejezetten messziről is eljuthassanak például a fővárosi demonstrációkra.

Remélhetőleg nem csak az oda-, de a visszautat is sikerül majd leszervezniük. Vagy nem mennek haza?