Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gellérthegyi NER-luxus: újra aktív Rogán ügyvédje

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kertész Balázsról eddig leginkább azt tudtuk, hogy nem nagyon szeret szerepelni. Rogán Antal ügyvédjéről az Index közölt két éve gigaportrét, amelyben részletesen végigvették, hogyan épült ki Kertész körül egy egész, Rogán Antalhoz köthető birodalom, az V. kerületi ingatlanbizniszektől a letelepedési kötvényekig, és még tovább (és ezzel párhuzamosan hogyan tűntek el rejtélyes módon a róla készült fotók, információk, hogyan számolódott fel egy gyanús cége, stb.)

Miután Rogán is kénytelen volt magyarázkodni, Kertész megint jó időre eltűnt a nyilvánosság elől.

Nemrég azonban ismét sikerült fellelni: a Magyar Narancs bukkant rá, méghozzá nem is akárhol, hanem a Gellérthegyen, egy olyan villa környékén, amelynek értéke akár 1 milliárd forint is lehet – csak azt nem tudni, kié pontosan… Kertészt  a lapnak sikerült lefotóznia több alkalommal is, és nem csak azon luxusvillánál, ahová mintha csak hazajárna, de például az előtt villa előtt is, ahol Tiborcz István ingatlanos cége, a BDPST Zrt. székel.

Ami igazán érdekes, az az, hogy a Gellérthegyen hogyan bútorozik éppen össze a NER: nem messze attól ma villától, amely előtt Kertész Mercedese szokott parkolni, található a Tiborcz-cégközpont, az ingatlan tulajdonosa egyébként Garancsi István, Garancsi egy másik, közeli lakásában lakott egy ideig Orbán Gáspár, ugyanebben a társasházban volt lakásai Lévai Anikónak, és úgy hírlik, lakoztt itt Orbán Ráhel és Tiborcz István is. Nem messze ettől az épülettől a Matolcsy-rokon Szemerey Tamás-féle NHB központja található egy mutatós villában, egy fél kőhajításnyira meg egy igazi csúcshibrid, az Appennin-pület áll, amely Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz is köthető, de a tulajdoni lapján Habony Árpád rokonai is szerepelnek – köztük az a Pápai Pápa Marianne, akinek a nevéhez olyan cég köthető, amely még Rogán polgármestersége idején részesedett az V. kerületben kedvezményesen értékesített ingatlanokból.

Ez így elnézve olyan, mint a legbonyolultabb brazil szappanopera csütörtök esti epizódja.

Amibe úgy tűnik, Kertész Balázs is beszáll: idén júliusban új vagyonkezelő zrt.-t is bejegyeztetett Monavis Holding néven, 5 millió forintos törzstőkével. Csak azt nem tudni pontosan, hogy az 1 milliárdos villa, amely előtt többször is megfordult az utóbbi időben, kihez köthető, a bonyolult cég- és személyháló mögé bújtatott tulajdonosi háttérről azonban az érintettek (mily meglepő!) nem akarnak nyilatkozni.

via Magyar Narancs,  címlapkép a Magyar Narancs videójából