Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pénzért toboroz iskolásokat szurkolónak a felcsúti focicsapat

Ez a cikk több mint 5 éves.

200 ezer forintnyi iskolai berendezést kap az az iskola, aminek diákjai legtöbbször szurkolnak szervezetten Mészáros Lőrinc csapatának, az Orbán Viktor háza melletti stadionban. De a második és harmadik helyezett iskola is jól jár, sőt különdíjat kap a legjobb szurkolókat beszervező tanár és azok, akik még videót is beküldenek magukról.

A tegnapi Felcsút-MTK mérkőzésen osztogatott szurkolói újságban talált rá olvasónk, András az alábbi felhívásra.

A focicsapat honlapja szerint egyébként már a korábbi években is volt ilyen akció. A tegnapi mérkőzésen a hivatalos nézőszám 838 fő volt, bár a stadionban megjelent szurkolók állítása és a tévéközvetítésen mutatottak alapján ez eléggé túlzásnak tűnik.

Persze más focicsapatok is próbálnak szurkolókat toborozni. Maga a Felcsút is élt olyan akcióval, hogy a tavalyi kupadöntő előtt ingyenjeggyel és buszoztatással próbálta elkerülni a szégyent, hogy ne legyen szurkolója a „királyi gárdának”.

Azért pár dologra rávilágít a Felcsút szurkolótoborzási akciója. Egyrészt, hogy még egy 2500 fős stadion is túlzásnak tűnik egy múlt nélküli falusi csapat stadionjának. Másrészt, hogy hiába a stadionépítés, még mindig vadászni kell a szurkolókat. Harmadrészt pedig egy állami milliárdokból, TAO-pénzből kitömött csapattól elég nevetségesnek tűnik, hogy szurkolók toborzásáért cserébe támogatja a környékbeli iskolákat, méghozzá elég nevetséges összeggel.

Lehet, érdemesebb lenne a TAO fociba öntése helyett mondjuk rögtön az iskolák felé irányítani az állami támogatásokat.