Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A MÁV akadályozta meg, hogy felújítsák az utat a területén

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Magyar Kétfarkú  Kutyapárt még júliusban határozta el, hogy felújítja azt a rákosrendezői útszakaszt, amire évek óta panaszkodnak a biciklisták. Az út elég rossz állapotban van, így a párt gyűjtést is szervezett az anyagköltségekre. Az akkor kiadott közleményük szerint:

„A civilek és bicajosok évek óta küzdenek a Teleki Blanka út kijelölt biciklisút MÁV területére eső 100 méteres szakaszának megépüléséért. Hiába. 2017-ben már a 4. Tour de Rákosrendező hívta fel a figyelmet a balesetveszélyes részre, ahol kátyúk, ezer éves megsüllyedt macskakő, betondarabkák és sínek között vezet a kerékpárosok útja. Az MKKP nemrég közvetlenül a helyszín mellé költözött, eljött az idő, hogy megcsináljuk ezt a részt.”

Kedden bejelentették, hogy mindössze két nap alatt össze is gyűlt a szükséges fedezet, így szerdán neki is láthatnak a mintegy fél munkanapot igénylő munkának. Az aszfaltozás viszont nem tarthatott túl sokáig, mert a jelek szerint a MÁV nem nézte jó szemmel a területén felújító aktivistákat, és rájuk hívták a rendőrséget. Akik azután azt mondták, nem ütközik jogszabályba az út épitési, mert nem okoz kárt.

Ezután viszont a MÁV őrző-védőkkel kezdte őriztetni a területet nehogy megépüljön a bicikli út.

Forrás: index/kerékagy; MKKP facebook
Kép: Wikipedia