Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szilágyi Áron szerint átverte őt a közmédia, hogy a 2Rule-t reklámozza

Ez a cikk több mint 5 éves.

Akarata ellenére kényszerítették bele a Mészáros Lőrinc új sportruházati márkáját, a 2Rule-t népszerűsítő tévéműsorba, állítja Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok vívó.

Az M4 sportcsatorna július 20-án mutatta be Kisbajnok c. műsorának huszonkilencedik részét, amelynek minden riportjába sikerült belecsempészni Mészáros új sportmárkáját, mellyel három hazai fociklub már le is szerződött. Ebben a műsorban szerepelt Szilágyi Áron is, akit korábban már többször megkerestek, hogy népszerűsítse a brandet, de ő nemet mondott, hiszen már leszerződött konkurens sportmárkákkal.

(Fotó: MTI / Beliczay László)

Miután menedzserei a már fennálló kötelezettségei miatt visszautasították a felkérést, a vívószövetségtől tájékoztatták, a vébé előtti utolsó, július 13-i edzése sajtónyilvános lesz. Itt készült sor az M4 műsorába bekerült jelenetre is, amelyben 2Rule-márkás ruhákba öltözött gyerekek kérdezik az olimpiai bajnokot. Így Szilágyi akaratlanul bekerült egy olyan termék népszerűsítésébe, amelyet szerződései amúgy nem tesznek lehetővé.

„Utólag sajnos azt gondolom, hogy nyilvánvaló szándéka volt a „szervezőknek” egy olyan márka népszerűsítése, melyre nincsen lehetőségem és ennek okán sem mérlegelni, sem hozzájárulni nem tudok a megjelenítéséhez. Így a készülő anyagban akaratom ellenére nevemet és arculatomat használták, amire sem jogi és sem etikai megfontolásból így nem lett volna lehetőségük” – nyilatkozta a sportoló.

Azt is hozzátette, hogy az egész eseményen a szövetség vezetőinek nyomatékos kérésére vett részt. A műsor készítői pedig ígérték, elküldik a nyers felvételeket, de erre végül nem került sor, így beleegyezését sem adhatta, azok közléséhez.

„Szomorúnak tartom, hogy „eszközként” használnak, miközben ember és sportember vagyok, aki ráadásul mindig nyitott volt a párbeszédre, a konstruktív kommunikációra” – mondta Szilágyi, aki egyébként tegnap a kínai vívó-világbajnokságon csapatban bronzérmet szerzett.

Az Index azt írja, a sportoló közleményének „némileg ellentmond, hogy Szilágyi a beszélgetés közben jól kivehetően maga is viselt 2Rule-os felsőt, pedig ezt elvileg megtagadta.”

Úgy tűnik tehát, hogy Mészáros Lőrinc bizniszének reklámozásáért semmi sem drága, még egy elismert élsportoló átverése és kihasználása is belefér. Ilyen hátszéllel nem nehéz sikeres sportmárkát alapítani.

Ugyancsak mai hír, hogy a fideszes oligarcha megszerezte a Balaton legnagyobb üdülőkomplexumát, az egykori pártüdülőből lett Club Aligát.

(via Index)