Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elüldözte új irodájából a kormánypárti lakóközösség a Magyar Hang szerkesztőségét

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Magyar Nemzet utódlapjának, a Magyar Hangnak a szerkesztősége újra költözni kényszerült, miután az új irodájuknak helyet adó társasház lakói kiutálták őket a házból – nyilatkozta a lap főszerkesztője, György Zsombor a Népszavának.

A „polgári szemléletű” Magyar Hang a Magyar Nemzet megszűnése után alakult, szerzői a Nemzet korábbi újságíróiból verbuválódtak. Kezdetben az új lap minden munkatársa otthonról dolgozott, üléseiket egy budai sörkertben tartották. Azután javult kicsit a helyzet, miután Lukács Csaba lapigazgató egyik barátja felajánlotta a szerkesztőségnek kétszobás lakását. Azonban itt sem maradhattak sokáig.

György Zsombor szerint a társasház lakói olyan ellenséges hangulatot teremtettek, hogy a lakás tulajdonosa kénytelen volt a szerkesztőséget megkérni, költözzenek el. A főszerkesztő szerint a lakóközösség konkrét panaszai ellenére (az újságírók „gyakran este nyolc után is hangosan nevetnek” és „dől a cigarettafüst ki az ablakon”) valójában arról van szó, hogy néhány kormánypárti lakót zavarta, hogy a házban kapott helyet egy kormánykritikus lap.

„Természetesen nem akarunk konfliktust, elmegyünk, de szomorú, hogy ez megtörténhet” – nyilatkozta György a Népszavának. Most újra irodát keresnek, de nem túl rózsás a lap helyzete: a Magyar Hang munkatársainak nagy része minimálbérért dolgozik, de vannak, akik teljesen ingyen. A piaci szereplők félnek a lapban hirdetni, így a lapnak csak az előfizetésekből van bevétele.

(via Népszava)