Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

További milliárdokat szórt ki a multiknak a kormány

Ez a cikk több mint 5 éves.

„Az Orbán-kabinetek 2010 óta közel 300 milliárd forintot juttattak többségében külföldi tulajdonú multiknak. Csak idén május-júniusban 10,7 milliárd forintnyi támogatásra szerződött a kormány, ami 692 munkahely létrejöttét jelentheti” – írja a K-Monitor.

Az elmúlt 8 évben közel kétszer annyi pénzt költött multinacionális cégek támogatására az Orbán-kormány, mint a megelőző 8 évben a szocialista-liberális kormányok. Mindeközben pedig ezek a cégek, ahogy megírtuk mi is, alig adóznak Magyarországon a különböző kedvezményeknek köszönhetően. Ma egy multi cég kisebb adókulccsal adózik, mint egy személy, vagy egy kis-és középvállalkozás. Magyarországból lényegében a multiknak kedvező adóparadicsomot csinált a kormány.

Azt is tudjuk a 24.hu elemzéséből, hogy ezek a támogatások egyre drágábbak az adófizetőknek, ugyanis egyre kevesebb munkahely képződik egyre több támogatásból.

„2018 eddigi legnagyobb támogatottja pedig szénszálgyártással foglalkozó, japán-amerikai Zoltek Zrt., amely több, mint 8 milliárd forint támogatást kapott az adófizetők pénzéből. Ezért 30,8 milliárdos beruházást hajt végre Nyergesújfalun, ami 357 új munkahellyel kecsegtet„ – írja szintén a K-Monitor