Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Simicska Lajos kiszáll Magyarországból?

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az Index hívta fel a figyelmet egy közleményre, miszerint Simicska Lajos üzletember gyakorlatilag teljesen kiszáll az üzleti életből, eladva érdekeltségeit Nyerges Zsoltnak:

„Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A kivásárlásra annak figyelembevételével kerül sor, hogy dr. Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt. A szükséges versenyhivatali eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal eljárásrendjének megfelelően megindítjuk.”

– áll a közleményben.

Simicska Lajos 2015-ig a pártpénztárnokként a Fidesz alapembere volt, egy időben az adóhivatalt is vezette. A KözGép és a HírTv tulajdonosa és a Mahir vezérigazgatója, ezeken kívül több üzleti érdekeltsége révén Magyarország 11. leggazdagabb embere volt, és komoly szerepe volt a NER kialakításában. Orbán Viktorral 2015-ben rúgták össze a port, az emlékezetes „G-nap” után jelentősen visszaestek állami megrendelései, fideszes politikusok nem nyilatkoztak a tulajdonában álló sajtónak. Az áprilisi választások után megszüntette a Magyar Nemzet kiadását.