Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem hazaárulók, magyar hazafiak, civilek

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szerdán a Helsinki bizottság kapuját matricázták tele egy a baráti sajtó előtt tartott sajtótájékoztatón a Fidesz matricaügyi rohamosztagosai. Tudjuk miről szól a dolog, törvényekkel, a média leuralásával a menekültkérdésben, a bevándorlás kapcsán más véleményt hangoztatókat hazaárulónak állítják be, majd megbélyegzik ezeket a szervezeteket és az ott dolgozókat.

De írjuk már le, ez egy abnormális helyzet. Egy tisztességes világban, a más véleményeket  képviselőket, nem hazaárulónak, nem az ország ellenségeinek tartjuk, hanem olyan hazafiaknak akik szintén tenni akarnak az országért, csak nem értünk velük egyet.

Egy tisztességes világban velük vitatkozunk az érveiket nézzük, és nem megbélyegezzük őket. Még az is lehet, hogy azt gondoljuk, hogy káros amit csinálnak, de akkor felhívjuk erre a figyelmüket, szemtől-szembe, vitában, nem sunyi módon matricázva, a baráti sajtó előtt, a független, a kritikus és az ellenzéki sajtótól elmenekülve.

De a mai Magyarország nem egy tisztességes világ. Nincs tisztességes politika csak sunyi. Ebben a világban amiben élünk a kormány azt akarja elhitetni, hogy azok a magyar állampolgárok, akik civil szervezeteknél dolgoznak, a magyar jogállam, a magyar állam, a magyar állampolgárok védelmében, azok hazaárulók. Nem kíván vitába szállni velük, csak gyűlöletet ömleszt rájuk, törvényekkel adminisztratív szabályokkal igyekszik ellehetetleníteni a munkájukat.

Írjuk ezt le külön is. Magyarország kormány magyar emberek munkáját lehetetleníti el, az ő munkavégzésüket nehezíti meg.

Sőt írjuk le azt is, azzal szemben, amit a kormány állít, ezek az emberek hazafiak. Ezek az emberek azt vállalják, hogy Magyarországért dolgoznak, még akkor is, ha mást gondolnak a menekültkérdésről és a bevándorlásról mint a kormány. Bár az se biztos, hogy mindenben mást gondolnak, hiszen az álláspontjukat ezekről a kérdésekről leginkább a kormánymédia hazugságaiból ismerhetjük meg. Nem tőlük, és nem a valóságos mondanivalójukat.

Ebből következőleg pedig azt is leírhatjuk az igazi hazafiak ma Magyarországon nem azok, akik gyűlöletpropagandát tolnak, akik hazaárulónak bélyegeznek, akik magyar emberek munkahelyeit, és munkáját próbálják tönkretenni, hanem azok akik Magyarországért dolgoznak.

Jegyezzük jól meg és ne engedjük ebből egy percig sem, még akkor sem, ha sok kifogásolni való lehet a Menedék, akár a Helsinki, akár az Amnesty munkájában, hozzáállásában ideológiájában, hogy ezek az emberek, jóindulattal, hazafiként Magyarországért dolgoznak. Ha pedig követnek is el hibákat, az hiba nem bűn, legkevésbé pedig hazaárulás.