Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Hit Gyülekezete vezetője szerint Argentínát a Biblia alapján bünteti Isten a foci vb-n

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Jobbik -közeli Alfahír szúrta ki, hogy a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Németh Sándor azt mondta el egy rádióműsorban, hogy Messi és az argentin válogatott mélyrepülése annak köszönhető a világbajnokságon, hogy a felkészülés alatt nem álltak ki Izrael ellen egy edzőmeccsre politikai okokból.

Németh szerint Messi gyengélkedése isteni büntetés:

„Ezzel a döntéssel egyértelműen a Gázai övezet és a palesztinok mellé álltak. Ezért Isten megalázta őket, és a világ zsenije (Messi), mint egy tehetségtelen lúzer, úgy vonult le a pályáról. „

Németh a műsorban azt is elmondja, a Bibliában is megtalálható az ok, ami miatt bűnhődnie kell Messiéknek: „a Biblia szerint, aki áldja Izraelt, áldott, aki pedig átkozza, átkozott lesz.”

„Örülök, hogy Isten nem hagyja el Izrael ügyét.” – tette hozzá.

Argentína azután mondta le a mérkőzést Izrael ellen, hogy az izraeli labdarúgó szövetség Haifából Jeruzsálembe helyezte át a mérkőzés helyszínét nem sokkal azután, hogy Trump áthelyezte az amerikai nagykövetséget is oda, és elismerte azt Izrael fővárosának. Az argentinok a palesztin részről érkező erős nyomásnak engedelmeskedtek a lemondással.

Címlapkép: Németh Sándor Facebook oldala