Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fluor Tomi: nem tudok úgy végigmenni az utcán, hogy ne ütköznék bele mindenféle gyűlöletkeltő plakátba

Ez a cikk több mint 5 éves.

A rapper-énekes Karácson Tamással, azaz Fluor Tomival készített interjút a 168 óra annak kapcsán, hogy a választások után egy időre a Petőfi rádió letiltotta a dalait, mert beletrollkodta az élő adásba, hogy Soros György.

Az interjúban Fluor arról beszél, mi a különbség undergound és mainstream rapper között, hogy átlagos családból érkezik, és hogy milyen munkaként kekszen ugrálni, majd rátérnek a politikára. Kiderül, hogy Fluor inkább támogatja, hogy két azonos nemű örökbe fogadhasson egy gyereket, mint hogy egy kislány vagy egy kisfiú családi erőszak áldozata legyen „egy tök szar férfi-nő kapcsolatban”, és hogy nem érdekli mit gondolnak erről a hallgatói, mert nem kell mindenben egyetérteniük az énekes véleményével.

Igazából szimpla poénnak, trollkodásnak tartotta, hogy beüvöltött a Petőfi rádió élő adásába, és leginkább nem maga, vagy a zenekara miatt aggódót, hanem hogy ne rúgjanak ki senkit a rádiótól utána.

Fluor beszél arról is, hogy sok politikai hírt olvas, és nagyon szomorúvá tudja tenni egy-egy hír, nagyon felhúzza magát rajta:

„Azt nagyon utálom, hogy a politika elveszi az emberek elől a levegőt, nem tudok úgy végigmenni az utcán, hogy ne ütköznék bele mindenféle gyűlöletkeltő plakátba. Napi szinten vitatkozom politikai kérdésekről, olykor a kiabálásig is elmegyek a véleményem védelmében. Ez korábban nem így volt. Kifejezetten foglalkoztatnak a magyarországi társadalmi mozgások.”

Nem lepődött meg az áprilisi választások végeredményén. Szerinte az ellenzéki oldalról hiányzik egy karizmatikus figura, Orbán pedig ismert és eladható politikai brand, az emberek pedig nem szeretnek váltani.

Beszélt arról is miért nem vállalta el a fellépést a Mi vagyunk a többség tüntetéseken:

„Ma minden nyilvános szereplést pártpolitikai mezőbe helyeznek függetlenül a megszólalás tartalmától. Ki akarná a nevét, arcát adni bármelyik politikai pártnak? Egyikért sem mernék felelősséget vállalni. Van a piacon egy agresszív szereplő, amelyik folyton pofán vágja az ellenfeleit, azok meg úgy reagálnak, hogy hát, izé, ez a lépés jogilag kifogásolható. Csak akkorra már pofán lettek vágva. Az ellenzék elég töketlen, és akkor még finom voltam. Ha beszédet mondanék egy tömegrendezvényen, akkor – politikai állásfoglalás helyett – az alapvető emberi értékek megtartásának fontosságáról értekeznék. Például arról, mennyire nem tetszik, hogy azok, akik néhány éve még csak titokban mertek cigányozni vagy büdösbuzizni, ma a mellüket verve, nagy hangon és büszkén vállalják a rasszista nézeteiket.”