Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Sorcsere az egészségügyben – kirúgásokkal indít Kásler Miklós

Ez a cikk több mint 5 éves.

Több fontos személyi változtatást is eszközöl Kásler Miklós, az új emberi erőforrásokért felelős miniszter az egészségügyi háttérintézmények élén – írja a Medical Online.

Az egészségügyi szaklap úgy tudja, az egészségügy állami hivatalrendszerét irányító szakemberek pozícióira már hetek óta keresik az új tisztviselőket, de a folyamat egyelőre nem halad gördülékenyen.

A Medical Online szerint tervben van Pozsgay Csilla, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatójának, és Drexler Donátnak, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) vezetőjének a menesztése is. A lap hozzáteszi, hogy belsős forrásaik szerint nehezen érthető a felmentésük, mert szakmai szempontok alapján, hatékonyan irányító vezetőkről van szó.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) éléről már áprilisban eltávolították Németh Lászlót, a helyére azóta dr. Gondos Miklóst jelölték, Németh munkájára pedig tanácsadóként számítanak az intézménynél.

Május 31-ével menesztették Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárt, helyére Kovács Attila, korábbi országos helyettes tisztifőorvos léphet.

A Medical Online információi szerint az államtitkárságon pozícióban maradt volna Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, valamint Ladányi Márta egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár is, de végül mindkettejüknek távozni kellett. Helyükre érkezik Nagy Szilárd, Zombor Gábor ex-államtitkár korábbi kabinetfőnöke, valamint Fábián Attila, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának dékánja.

(Forrás: Medical Online)