Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

noÁr: A Figyelő sohasem kereste meg a Vörösmarty igazgatónőjét a kérdéseivel

Ez a cikk több mint 5 éves.

Múlt heti számában a Figyelő lényegében „feljelentette” a Vörösmarty gimnáziumot a KLIK-nél arra hivatkozva, hogy  a középiskola igazgatója Molnár Áron, azaz noÁr Tanulni akarunk című, a magyar oktatás problémáit sorjázó klipjének forgatása idejére „nem kötött bérleti szerződést”, ezzel pedig „ingyen üzleti és politikai célokra adta oda a közintézményt, így megkárosította a fenntartót, a magyar államot.”

Molnár Áron kedd este a HírTV Egyenesen című műsorában cáfolta, hogy bármiféle üzleti haszna eredne a videó elkészítéséből, hogy a klipforgatásokhoz „jófejségi alapon” kéri barátai segítségét, és

„az egészben annyi pénz van, amennyi a pizza ára volt, hogy legyen valami kaja” .

Elmondása szerint még valódi próbafolyamat sem előzte a meg az egy snittből álló, bonyolult koreográfiával készült videó felvételét.

A fiatal színész a forgatás körülményeiről elmondta, hogy fel sem merült, hogy másik iskolában vegyék fel a klipet, miután a Vörösmarty gimnázium az ő alma matere is, a mostani igazgató, Koromné Beck Zsuzsanna pedig osztályfőnöke volt.

NoÁr elmondta, nem tudja, hogy végül lett-e bármilyen következménye a hetilap írásának, a Belső-Pesti Tankerületi Központ eljárt-e valamilyen módon Koromné Beck Zsuzsanna igazgatóval szemben. Ugyanakkor a legnagyobb problémának azt tartja az ügy kapcsán, hogy az eset politikai színezetet kapott. Az oktatás szerinte ugyanis nem politika, hanem közügy.

A Figyelő azon felvetésére pedig, amely szerint ellenzéki ügyet vitt volna klipje, a színész úgy reagált:

„Én rettenetesen távol állok a politikától, nem vagyok elég ravasz hozzá.”

Szerinte a hetilap kijelentése teljesen ellentétes a videó létrehozásának eredeti szándékával: a közügyekkel való konstruktív foglalkozás ugyanis nem egyenlő a pártpolitikával. Molnár Áron azt is hozzátette: nem akar egy olyan országban élni, ahol egy ilyen ügy miatt elmarasztalják az intézmény vezetőjét.

„Pont azért szeretnék tenni, hogy még véletlenül se féljünk attól, hogy létrehozzunk egy olyan alkotást, ami gondolkodásra sarkall”

– szögezte le.

Molnár azt is kijelentette, hogy

„a Figyelő soha nem kereste meg az igazgatónőt a kérdéseivel.”

Annak ellenére, hogy erre hivatkozva, hogy Koromné nem válaszolt nekik, keresték meg az illetékes tankerületi központot.

Mint mondta, lehet, hogy naivnak tartják emiatt, de alkotásával szeretne elindítani egy közös gondolkodás folyamatot, amely kritikus a médiából – név szerint az Origót említette – sugárzó haraggal szemben, és nem szeretné, ha felnőne egy olyan generáció, amely számára a migráns szitokszó.

(Forrás: HírTV)