Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Öngyilkos lett a csongrádi védőnő, aki a drogoktól meghalt csecsemőre felügyelt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Öngyilkosságot követett el az a védőnő, aki a drogok miatt meghalt öthónapos csongrádi csecsemőre felügyelt. A sajtó néhány napja robbantotta a hírt, amely szerint a babát egy balástyai szállóban találták holtan, és halálát a szervezetébe jutott drog okozta.

A Blikk cikkében leszögezi, egyelőre nem ismert, áll-e fenn összefüggés az öngyilkosság és a korábbi tragédia között.

A kisgyermek megölésével édesanyját, Noémit gyanúsítja a rendőrség. A halottkém kizárta, hogy a kábítószer esetleg az anyatejjel jutott a csecsemő szervezetébe. Noémi édesanyja viszont a Hír Televízió Riasztás című bűnügyi magazinjának arról beszélt, nem lánya, hanem annak élettársa követhette el a szörnyű tettet.

Az édesanya, Oláh Mária szerint leányát párja rendszeresen bántalmazta, ütötte-verte, állandóan kék-zöld volt a feje, a szája szét volt szakadva, legutoljára mikor hazajött, tiszta kék volt a szeme.

A haláleset után Oláh Mária megkapta a másik unoka állandó felügyeletét a Gyámhivataltól.

A súlyosan bántalmazó kapcsolatokról ismert, hogy a bántalmazott nők pszichés állapotát tartósan negatívan befolyásolja, és minél tovább tart egy ilyen bántalmazás, annál nehezebb a nőknek kikerülni a kapcsolatból. A NaNe és a Patent Egyesület összefoglalójából kiderül, a szexuálisan vagy fizikailag a társuk által bántalmazott nők 21%-a terhesség ideje alatt is megütik, 40%-uk pedig épp várandóssága idején tapasztal először erőszakot.

Amennyiben bántalmazták, vagy tud olyanról, akit párkapcsolatban, családban ér ilyen erőszak, hívja NaNE által üzemeltetett segélyvonalat!

SEGÉLYVONAL BÁNTALMAZOTT NŐKNEK ÉS GYEREKEKNEK

06-80-505-101 MINDEN HÉTKÖZNAP ESTE (SZERDA SZÜNNAP) 18 ÉS 22 ÓRA KÖZÖTT

SEGÉLYVONAL SZEXUÁLIS ERŐSZAK TÚLÉLŐINEK

06-30-982-5469 PÉNTEKENKÉNT 10-14 ÓRÁIG

(Blikk, Hír TV )