Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Anyák üzentek a Margit-hídra kifeszített óriásmolinón

Ez a cikk több mint 5 éves.

Anyák Napja alkalmából az Üvegplafon, a kimeNŐ és a Másállapot a szülészetben szervezett akciót ma délelőtt. A pártucatnyi résztvevő anya egy óriásmolinóra írta fel, hogy mit kérne Anyák Napjára, a molinót pedig a Margit-híd Országházra néző oldalán feszítették ki.

„Nekem anyaként fontos lenne, hogy…” Te hogy fejeznéd be a mondatot? Mit kérsz idén Anyák Napjára a többi embertől, az önkormányzattól, az államtól?- így szólt az Anyaforradalom névre hallgató esemény felhívása.

Ilyen válaszok érkeztek:

Az eseményen több politikus is megjelent.

Ott volt a Párbeszéd parlamenti képviselője, Szabó Tímea,

Bősz Anett a Liberálisoktól,

és a jobbikos Duró Dóra is.

Réz Anna (a képen Dúró Dóra mellett), az Anyaforradalom egyik szervezője a Hír TV-nek a következőket nyilatkozta az anyák által tapasztalt problémákról:

„Vannak az anyáknak olyan csoportjai, akik nevetségesen kicsi támogatást kapnak ahhoz képest, hogy milyen élethelyzetben vannak. Ilyenek az egyedülálló anyák, vagy gyereküket egyedül nevelő anyák, ilyenek a sérült gyerekeket nevelő anyák, mondhatnák hogy szülők, de túlnyomó többségében azért anyák viszik a hátukon ezt az egészen elképesztő terhet. Aztán beszélhetünk olyasmiről is, hogy hogyan zajlik a családtámogatás? Hogy miért van az, hogy a családi pótlék összege, ami az egyetlen olyan kifizetés, ami alanyi jogon jár, vagyoni helyzettől függetlenül pont ez az ami tíz éve nem növekedett és teljesen reménytelen helyzetben hagyja a már amúgy is reménytelen helyzetben lévő családokat”

A Margit-hídra kifeszített molinót kevesebb mint fél óra után le is szedték a szervezők.

(A fotókat Takács Flóra készítette.)