Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Így szabotálják Márki-Zay Péter munkáját a fideszes képviselők

Ez a cikk több mint 5 éves.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere rendületlenül igyekszik bemutatni a nyilvánosságnak, hogy milyen harcokat kell megvívnia a fideszes önkormányzati képviselőkkel.

Legutóbbi Facebook-bejegyzéséből az is kiderült, hogy amellett, hogy a munkája alapjáraton sem könnyű, a fideszes többségű testület megszavazta a polgármesteri jogköreinek megkurtítását és egy egymilliárd forint költségvetési tétel átcsoportosítását is.

„Mostantól nemcsak egy gazdasági szakértelem nélkül összeállított költségvetés, de az átcsoportosítási jog elvétele is nehezíti a város működtetését. Fennáll a veszélye, hogy még olyan egyszerű feladatok ellátásához is rendkívüli közgyűléseken kell majd kikérni a fideszes többség hozzájárulását, mint a fűnyírás, szúnyogok elleni permetezés, vagy hóeltakarítás” – írta a polgármester.

Márki-Zay szerint a kialakult helyzetben nincs semmi meglepő: ő úgy látja,hogy a fideszes képviselők a választópolgárok érdekei helyett inkább a korrupt rendszer igényeit igyekeznek kiszolgálni még olyan más, akár ellenzéki vezetési településeken is,mint például Algyő vagy Szeged.

Márki-Zay jelezte, hogy a törvények által rá ruházott felelősséggel igyekszik megakadályozni, hogy a várost csődbe vigyék a hasonló machinációk.

És ha mindez nem lenne elég, a fideszes képviselők még olyan pitiáner megmozdulásokkal is nehezítik az önkormányzati munkát, mint például hogy a Márki-Zay által már múlt héten meghirdetett időpontban nem mentek el a közgyűlés ülésére (azért, mert Lázár Jánost éppen beiktatták Makón), amit így este 7 órára sikerült csak összehozni. Elegáns, ugye?

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Címlapkép forrása: Facebook