Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elégtelent kapott a Fidesz az orvosoktól

Ez a cikk több mint 6 éves.

Minden hazai és nemzetközi felmérés rendre megerősíti, hogy az egészségügy helyzete jelenti a magyar emberek többségének számára az ország első számú problémáját. Az elmúlt nyolc évben mégsem történt semmi javulás, csupán az amúgy is döcögő rendszer teljes zuhanórepülését láthattuk.

A Fidesz az idei választásra sem készült programmal, így az egészségügy jövőjéről sincs semmilyen állítása.

Nem csoda hát, hogy az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű csoport értékelésén a legfontosabb magyar pártok közül egyedüliként a kormánypárt egészségpolitikai elképzelései elégtelenre vizsgáztak.

A magyar orvosokat tömörítő csoport kilenc szempont figyelembe vételével értékelte a pártok programjának egészségügyre vonatkozó részeit. Az értékelés nem rekedt meg a szlogenek szintjén, hanem a programok mélyére ásott, figyelembe véve azok koherenciáját és megvalósíthatóságát is.

Egyetlen párt sem kapott jelest ugyan, de legjobban a Momentum (55 pont) és a Jobbik (45 pont) szerepelt. Közepesre vizsgázott az LMP 31 ponttal, a DK (32 pont), az Együtt (31 pont) és az MSZP (20 pont) pedig gyenge osztályzatot kapott.

De még a leggyengébbre értékelt programok is fényévekkel jobbak a kormánypárt osztályzatánál: a Fidesz nulla pontot kapott.

Ebben a tekintetben az egészségügy nem az egyedüli nullás terület a Fidesz számára, hiszen a párt semmilyen értelmezhető programmal nem rendelkezik, semmilyen értelmezhető javaslata nincs az ország valódi problémáinak orvoslására.

(Magyar Nemzet // címlapkép: MTI, Oláh Tibor)