Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy LMP-s, és egy DK-s lépett vissza Pest megyében

Ez a cikk több mint 6 éves.

Bejelentette visszalépését a Pest megye 5-ös választókerületében induló LMP-s képviselőjelölt, Kiss Csaba, az esélyesebbnek számító, DK-s Rónai Sándor javára, ezt pedig Facebook-oldalán jelentette be. A választókerület Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd és Veresegyház településeket foglalja magában.

A képviselőjelölt így fogalmaz:

A kormányváltás érdekében, és Rónai Sándor, az ajánlások szerint esélyes ellenzéki jelölt győzelmének elősegítésére visszalépek a jelöltségtől a körzetben.

A DK sajtóközleményben jelezte, várhatóak további visszalépések is: „A két párt között született megállapodás értelmében ma egy-egy körzetben visszalép egymás javára a Demokratikus Koalíció és az LMP-Új Kezdet. A Dunakeszi központú Pest megye 5-ös választókörzetben a DK-s Rónai Sándor javára lép vissza az LMP-s Dr. Kiss Csaba. A Vác központú Pest megye 4-es körzetben a DK-s Krauze István lép vissza az LMP-s Matkovich Ilona javára.
Mindkét körzetben ezzel jelentős nőtt az esélye annak, hogy a demokratikus oldal jelöltje legyőzze a Fideszt. A DK a kormányváltás érdekében további visszalépésekről is tárgyal.”

Kiss Csaba elárulta továbbá, hogy párttársa, Matkovich Ilona javára a DK helyi jelöltje tervez hasonló lépést a Pest megyei 4-es választókerületben (Vác stb.) is. A Mérce információi szerint pedig Szél Bernadett korábbi szavaival egyező módon további ilyen lépések is várhatóak még a mai nap folyamán.