Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Két helyen is összecsaptak a Jobbik és a Fidesz aktivistái, Újbudán fegyver is előkerült

Ez a cikk több mint 6 éves.

A jobbikosok elkezdték őrizni a plakátjaikat Budapesten, hogy azt ne rongálhassák meg a kormánypárt aktivistái. Ezután Óbudán és a XI. kerületben is összecsaptak a felek. Az egyik jobbikosnak még mindig a sürgősségin kell várakoznia.

A XI. kerületben a 444-hez került rendőrségi jegyzőkönyv szerint éjfél körül csaptak össze a felek. „Szabó Balázs Jobbik-tag azt mondta, hogy a fideszes plakátfestők két kocsival érkeztek, heten voltak, és éppen négy jobbikos óriásplakátot készültek lefújni.  A plakátot őrző négy jobbikos rájuk támadt. Szabó Balázs az egyik  fideszes graffitist hátba rúgta, aki felkenődött a félkészen összefestett plakátra, majd meg is ütötte az egyik fideszest” – írja a 444

Ami meglepő, hogy ezután a semmiből előkerült két civil ruhás férfi, akik fegyvert rántottak, és leteperték a jobbikosokat. Azt nem lehet tudni, hogy a két civil ruhás férfi hogyan került a helyszínre pont akkor.

De  Óbudán is összecsaptak a két párt aktivistái. Fizikailag, súlyosan bántalmazták Szanyó Miklós jobbikos, óbudai önkormányzati képviselőt plakátrongálók ma hajnalban Budapesten. Ahogy arról a Alfahír beszámolt, a képviselő, több párttársával együtt azért járta a várost, hogy a saját választási hirdetéseiket őrizzék az éjszakánként rendszeresen ellenzéki plakátokat tépkedő titokzatos aktivistáktól, illetve hogy megrongált plakátjaikat pótolják.

A baj pedig éppen abból származott, hogy a Bencsik János jobbikos képviselő körzetében tevékenykedő Szanyó éppen belefutott a rongálókba is, akik nagyon komolyan bántalmazták: két fogát kiverték, és arca is felrepedt, a mentőknek kellett őt elvinnie.

Bencsik János jobbikos képviselőjelölt is beszámolt az esetről Facebook-oldalán, szerinte a plakátfigyelő csoportjaik már napok óta követik a szerinte „fideszes” rongálókat, kifigyelték útvonalaikat. Amikor, ezúttal Óbudán, a rongálók csütörtök éjjel, festékszóróval munkához kívántak látni, a figyelők között jelen lévő Szanyó „a testével próbálta védeni” a jobbikos hirdetéseket, az egyik rongáló erre kiütötte fogait, majd társaival gyorsan távozott a helyszínről.

Szanyó maga a Hír TV-nek ma reggel így számolt be a kellemetlen élményről:

Próbáltam őket megállítani, és ahogy hozzáértem az emberhez, toltam vissza hogy ne jöjjön, azonnal ütött. A szemem alá kaptam egyet, a szemüvegemet belepréselte az arcomba, föltépte a bőrt, ömlött a vér. Következő ütés, szinte még észre sem vettem, mi történt, már kaptam a következő ütést a számra, kitört két fogam. Aztán földre kerültem, és még ott is ütöttek tovább.

A kampány során nem először került sor erőszakos fellépésre a kormánypárt támogatói részéről: ismert, hogy március 15-én a Magyar Nemzet tudósítóját bántalmazták könnyeben a Békemenet résztvevői.

Az egyik megvert jobbikos, aki hajnalban került be a Honvéd sürgősségi osztályára, délben még csak a vizsgálatoknál tartott Volner János Facebook posztja szerint.

(444/Magyar Nemzet / Alfahír / Hír TV // Címoldali kép: Szanyó Miklós, Facebook)