Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony: Holnap és holnapután visszalépés-sorozat következik

Ez a cikk több mint 6 éves.

Sorozatos visszalépések kezdődhetnek a baloldali ellenzéki jelölteknél az egyéni választókerületekben – közölte ma Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony a ATV-nek arról beszélt, nagyjából 95%-ra teszi annak az esélyét hogy a választások napjáig 10-15 kerületben csupán egyetlen baloldali jelölt áll majd szemben a Fidesszel, főleg olyan körzetekben ahol a baloldalnak így esélye is lehet a győzelemre.

A Mérce információi szerint a megegyezések várhatóan érinteni fogják Budapest 6-os egyéni választókerületét (8-9. kerület), ezenkívül várhatóan lesz koordináció marad állva Csepelen is, Németh Szilárd ellen.

A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, a várható visszalépések közös tárgyalás, döntés eredményeként születtek meg, amelyekben az MSZP-Párbeszéd mellett a Demokratikus Koalíció, az Együtt és az LMP is részt vett. Az MSZP-Párbeszéd a visszalépésekről külön tárgyal az Együtt és külön az LMP képviselőivel.

Karácsony Gergely arról is beszélt, a mostani, 10-15 visszalépés ezen pártok most is folyamatban lévő, közös egyeztetései nyomán fog a héten megtörténni.

(ATV // Címoldali kép. Zsolnai Péter / Mérce)