Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor szerint 2015-ben a migránsok elfoglalták Magyarországot!

Ez a cikk több mint 5 éves.

A miniszterelnök rádióinterjúnak álcázott kampánybeszédet tartott péntek reggel a Kossuth rádióban. Az interjúban természetesen a szokásos irányba haladva a betolakodó sorosügynökökről és a migrációs válságról beszélt a miniszterelnök, de az MTI tudósítása szerint volt egy nagyon érdekes mondata a kormányfőnek. Idéznénk is a távirati irodát, amely szó szerint idézi Orbán Viktort:

  „A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a 2015-ös röszkei zavargás óta, amikor „ránk rúgták az ajtót, és elfoglalták Magyarországot”, a magyaroknak van személyes tapasztalata a témában.”

Tehát a miniszterelnök szerint 2015-ben elfoglalták a migránsok Magyarországot a röszkei balhé után. Nem tudhatjuk pontosan, mit ért Magyarország elfoglalása alatt a miniszterelnök, de a röszkei eset után a magyar állam a horvát határról az akkori hírek szerint sokszor ellenőrzés nélkül szállította a menedékkérőket buszokkal és vonattal Ausztriába.

Persze előtte, vagyis pont a röszkei zavargás előtt a magyar társadalom egy része tényleg megismerkedhetett az úton lévő menedékkérőkkel, akik Ausztria és Németország felé tartottak. Leginkább azért ismerkedhetett meg velük, mert a magyar állam semmilyen szinten nem volt hajlandó ezeknek az embereknek a magyarországi tartózkodását megkönnyíteni. 2015 nyarán sorra jöttek a hírek arról, hogy nem kapnak tájékoztatást a határon átlépő menedékérők, hogy Szegedről Pécsen keresztül Budapesten át, vagy más kacifántos utakon terelik őket a menekülttáborok felé. Budapesten a szabad ég alatt kellett állomásozniuk, a civilek segítségével, mert az állam nem volt hajlandó azokat a körülményeket megteremteni, ami a menedékkérőknek is kijárt volna, és biztosította volna, hogy  a magyar állampolgároknak is kevesebbet kelljen elszenvedniük a menedékkérőkel folytatott találkozások kellemetlenségeiből.

Az elfoglalásról annyit, ebben az időszakban, amikor Magyarország területén számos menedékkérő haladt át, nem történtek fertőzések, nem növekedett semmilyen erőszakos bűncselekmények száma. Sőt azt is tudjuk, hogy a kvótanépszavazáson pont azokban a választókörzetekben volt a legalacsonyabb a szavazók aránya, ahol ténylegesen találkoztak a menedékkérőkkel az emberek.

Azóta azt is tudjuk, hogy letelepedési kötvénnyel közel 20 ezer, a menekültstátusz valamilyen formájában pedig közel 4000 ember kapott valamilyen formájú tartózkodási lehetőséget Magyarországon.

Mégse tudunk olyan botrányokat felidézni, amit a menedékkérőkhöz kapcsol a  Fidesz médiája. Ezek az emberek lényegében úgy élnek Magyarországon, hogy idén januárig Altusz Kristóf elhíresült 1300 menekültes nyilatkozatáig fel se tűnt senkinek.

Tehát leginkább a magyar emberek tapasztalata a menedékkérők országfoglalásáról az lehet, hogy nincs nagyon tapasztalatuk. Létezik együttélés muszlimokkal, közel-keletiekkel Magyarországon, és ez nem is 2015-ben kezdődött, de nem nagyon van olyan tapasztalat, hogy ez káros lenne az ország vagy a lakosság számára (persze kivételek mindig vannak, de nincsenek és nem is voltak etnikai, vagy vallási konfliktusok ebben a témában Magyarországon).

Orbán Viktor mai rádióinterjúja leginkább tehát azt bizonyítja, ez az egész a propagandáról és a hatalom megtartásáról szól.