Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

6 kérdés, amit fel kellett volna tenni a Kossuth rádióban Orbán Viktornak

Ez a cikk több mint 6 éves.

25 perces interjút adott a Kossuth rádió Krónika nevű hírműsorának Orbán Viktor péntek reggel. Az interjú szinte kizárólag a migrációs válságról, a kormány kampánytémájáról szólt. Pedig lett volna pár kérdés, amit egy tisztességes közmédiában egy tisztességes riporternek fel kellett volna tennie Magyarország miniszterelnökének. Ezeket szedtük össze.

  1. Tegnap a Nemzeti Választási Bizottság 13-7 arányban úgy döntött, törvénysértő volt az ön kampánya, amikor egy óvodában gyerekekkel fotózkodott, videót készített erről a szülők beleegyezése nélkül. 350 ezer forintra büntették önt, és eltiltották a további törvénysértéstől. Fellebbeznek, befizetik az összeget, mit gondol az NVB döntéséről?
  2. Április 4-re az RTL Klub miniszterelnökjelölti vitát szervez, amire a meghívást az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei elfogadták, ön viszont nem. Miért nem vesz részt a vitán?
  3. Mit gondol az elmúlt időszakban napvilágra került kormánypárti korrupciós ügyekről? Kósa Lajos 1300 milliárdjáról? Semjén Zsolt svédországi vadászatáról, és arról, hogy azt egy közbeszerzéseken győztes cég vezetője fizette ki neki?
  4. Simicska Lajos, az ön volt jó barátjának lapjában, a Magyar Nemzetben kerülnek elő a kormánypárt politikusainak korrupciógyanús ügyei. Mit gondol, fognak még további ügyek a kampány hátralévő idejében Simicska Lajos fiókjából előkerülni?
  5. Orbán Ráhelről kikerült most egy hangfelvétel, amelyben állami pénzekről és ellentételezésről van szó. Megkérdezte a lányától, hogy miről szól ez a hangfelvétel? Beszéltek otthon az ELIOS-botrányról? Nem gondolja, hogy önnek is felelőssége van abban, hogy a veje és a lánya rendszeresen korrupciós ügyekkel kerül a sajtó címlapjára?
  6. Korábban is nagy sajtónyilvánosságot kaptak olyan események a sürgősségi ellátás kapcsán, amik azt mutatják, gond van a rendszerrel. Tegnap sajtóhírek szerint egy vérmérgezéses beteg úgy halt meg a Honvédkórházban, hogy meg se vizsgálták. Mit tervez a kormány, hogy a sürgősségi ellátás rendszerében létező hibákat megjavítsa?

Egy szabad ország szabad médiájában ezekre a kérdésekre Orbán Viktornak válaszolnia kéne.