Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Magyar Nemzet: Kósa Lajos személyesen ragaszkodott, hogy édesanyja 800 milliós ajándékot kapjon

Ez a cikk több mint 6 éves.

Tovább bonyolódik a rejtélyes csengeri nő által Kósa Lajos kezelésére bízott 1300 milliárd forint ügye. Miután a Magyar Nemzet bemutatta azt a közjegyzői dokumentumot, amely által a nő rábízta a fideszes politikusra ennek az orbitális összegnek a kezelését, az is kiderült, hogy Kósa édesanyja 800 millió forintos ajándékáról is rendelkezett szintén hitelesített dokumentumban.

Kósa Lajos több, ellentmondásoktól sem mentes nyilatkozatot adott a botrány kirobbanása óta, mindent, amit eddig tudunk az ügyről az alábbi cikkünkben foglaltunk össze:

A modern városok programért felelős tárca nélküli miniszter állítása szerint csalás áldozata lett, a pénzből ő semmit nem látott, és amúgy is csak jóindulatból, nem pedig haszonszerzésből szeretett volna segíteni a nőnek, aki hatalmas örökségének befektetési lehetőségei miatt kereste fel a minisztert.

Az önzetlenség érvet cáfolja most a Magyar Nemzet, amelynek a csengeri asszony közeli hozzátartozója állítja:

Kósa Lajos ragaszkodott hozzá, hogy készüljön egy olyan közokirat, amely értelmében a miniszter édesanyjának 800 millió forintnak megfelelő eurót ajándékoz az állítólagos örökös.

A hozzátartozó szerint Kósa kifejezetten kérte, hogy ne hozzá, hanem az édesanyja számlájára érkezzen az összeg.

A lap arra is emlékeztet, hogy a politikus két ismerőse is kapcsolatba került a mesés vagyon állítólagos örökösével. Az asszony rokona elmondta, az Észak-atlanti Pénzügyi Befektető Kft. egyik tulajdonosa mellett Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, aki a Magyar Országos Korcsolyázószövetségnek az ügyvezetője – ennek pedig az elnöke Kósa Lajos. A kft.-ben érdekelt volt Fiák István is, a politikus jóbarátja, aki a korcsolyaszövetség elnökségi tagja.

Nem világos tehát továbbra sem, hogy mi történik, mindenesetre nem látszik olyan forgatókönyv, amelyből Debrecen egykori polgármestere jól jönne ki.

A Jobbik képviselője, Mirkóczki Ádám ma jelentette be, hogy kérdéseket tesz fel az Alkotmányvédelmi Hivatalnál, hogy felmerült-e az 1300 milliárd forint ügye Kósa 2014-es nemzetbiztonsági átvilágítása során.

„Azért itt nem egy doboz gyufa ajándékozásról szól a történet, lényegében egy fejlődő ország éves költségvetéséről beszélünk” – nyilatkozta Mirkóczki.

(címlapkép: MTI / Bruzák Noémi)