Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jó napot kívánok! Önt megfenyegette Magyarország miniszterelnöke!

Ez a cikk több mint 6 éves.

„Szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk balekok. Erkölcsi, jogi, politikai elégtételt fogunk venni a választások után.”

– mondta Orbán Viktor a Kossuth téren március 15-én, 2018-ban.

Hogy értsük, miről beszélt Magyarország miniszterelnöke, érdemes elővennünk korábbi, országértékelő beszédét, amelyet Magyari Péter is idéz a 444.hu-n:

„A magyar nép nagylelkűségét és mély toleranciáját mutatja, hogy sértetlenül és vidáman élhetik az életüket közöttünk azok, akik ennek a tervnek a végrehajtásán mesterkednek. Nos, persze azért ezt nem fogjuk tétlenül nézni. Nem vagyunk birkák, akik csendesen álldogálva várják, hogy beteljesüljön rajtuk a végzetünk. Természetesen harcolni fogunk, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be.”

Tervként természetesen a Soros-tervet emlegeti Orbán. Ez pedig azt a szerepet tölti be a Fidesz kommunikációjában, hogy összekössön, és hazaárulónak bélyegezzen mindenkit, aki a kormány politikájával elégedetlen.

Pedig egy demokráciában nem hazaárulónak hívják azokat, akik a kormány politikájával elégedetlenek, hanem ellenzékinek, és őket nem fenyegetjük, nem különböző megtorlásokat helyezünk velük szemben kilátásba, hanem megküzdünk velük a választásokon.

Magyarország viszont jelenleg ebből a szempontból nem demokrácia. A kormánypárt mindenkit a Soros-terv végrehajtójának (lásd kerítés-plakát), tehát hazaárulónak bélyegez, aki nem ért egyet vele.

Pedig a kormánnyal elégedetlen többség nagy része nem jókedvében, szórakozásból ellenzéki, hanem mert komoly gondjai vannak. A demokrácia állapotával, az egészségüggyel, saját fizetésével, lakhatási helyzetével, kinek éppen mivel.

Az pedig gyakran változhat, hogy az ember éppen elégedetlen a kormánnyal, vagy elégedett. Leginkább a kormányzástól függ, és pontosan ezért elég húzós a kormánnyal nem egyetértőket hazaárulózni. Hiszen így leginkább a kormányzás negatív hatásainak vesztesei lesznek a hazaárulók.

Márpedig a kormányoknak mindig vannak rossz húzásai. A legjobb kormányzásnak is. Ezeknek a rossz húzásoknak pedig vannak vesztesei. A legjobb kormányzás mellett is. Az pedig, hogy kit érintenek ezek, gyakran csak a szerencse műve.

És sem én, sem te, senki se tudhatja, mikor lesz a rossz kormányzati hatások áldozata.

Viszont egyet tudhat a mai Orbán-beszéd után. Ő akkor hazaáruló lesz. Ha kritikát fogalmaz meg a kormánnyal, hazaáruló lesz, ha problémái vannak, és szólni merészel, hazaáruló lesz, ha nem felel meg az éppen aktuális kormányzati akaratnak, hazaáruló lesz.

Így jutunk el a Rákosi-féle aki nincs velünk az ellenünk van helyzethez, és most már azt is tudjuk, mi jár majd ezzel:

„Erkölcsi, jogi, politikai elégtételt fogunk venni a választások után”

Hogy ilyen országban akarunk-e élni? Pontosan erről döntünk április 8-án!

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás