Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szél Bernadett: „A többi ellenzéki pártnál pattog a labda”

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az Ökopolisz ünnepi rendezvényén beszédet mondott Szél Bernadett is, az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél a függetlenség fogalomkörére fűzte fel mondandóját, és üzent az ellenzéki pártoknak is.

Szél már beszéde első felében megszólította az ellenzéki oldalt vezetőit: mint mondta, a pártok felelőssége az, hogy felismerjék, sorsközösségben vannak azok az emberek, akik kormányváltást akarnak. Azt is hozzátette: országjárása során maga győződött meg arról, ezek az emberek vannak többen. Szerinte az LMP már felismerte az áprilisi választás tétjét, és „az asztalhoz várják a többi ellenzéki pártot is”, akiket Szél felszólított, hogy

„hozzák meg azt a döntést, amelyet az LMP már meghozott”.

Ahogyan Szél fogalmazott, egy nemzet annyira erős és annyira független, amennyire az állampolgárai azok. Az az ember pedig nem független, aki nem tud megélni a fizetéséből, és akinek a munkája a helyi polgármester jóindulatától függ, így az a dolgozó sem, akinek az állását kell féltenie, nem független az a művész, aki a véleménye miatt retorzióban részesül, és az a vállalkozó sem, aki megbízásokat veszít akkor, ha nem áll ki a kormány mellett.  Márpedig – mondta Szél –

a korszakváltás alapja az, hogy minden magyar ember független lehessen.

A jelenlegi rendszer kritikáját másképp is megfogalmazta az LMP társelnöke. Mint mondta, Magyarországon jelenleg nincs demokrácia, és ahol demokrácia nincs, ott nincs jogállam sem, és bármi bárkivel megtörténhet.

„Ahol pedig bárki sorra kerülhet, ott mindenki sorra is fog kerülni.”

Szél Bernadett szerint a Fidesz rendszerének teljes bukását mutatja az, hogy még mindig az elmúlt nyolc évre mutogatnak vissza, miközben nekik is volt már nyolc évük arra, hogy rendbe tegyék az országot. Kormányzása éveiben Szél szerint Orbán Viktor – miközben szabadságharcról beszélt, áruba bocsátotta Magyarország függetlenségét, példaként pedig a paksi szerződést hozta.

Az LMP miniszterelnökjelöltje arra mutatott rá, hogy a választás az utolsó eszköz az állampolgárok kezében, amelynek a segítségével újra szabadok lehetnek. Szél Bernadett végül Kossuth Lajos szavaival buzdított választási részvételre:

„Legyen hű a nemzet önmagához, vesztes pedig csak az a nemzet lehet, amely lemondott önmagáról. Jelentem, mi erősek vagyunk”

-zárta beszédét.

Az alábbi videón 25:00-tól látható Szél Bernadett beszéde:

Az Ökopolisz Alapítvány március 15-i ünnepsége.

Élőben március 15-i ünnepségünkről. Nemzeti függetlenséget, megújuló Magyarországot!

Posted by Ökopolisz Alapítvány on Thursday, 15 March 2018