Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyilkosnak állítja be az LMP társelnökét a Fidesz propagandagépezete

Ez a cikk több mint 6 éves.

A TV2 Tények, majd az Origo és sorban több portál is a Fidesz propagandagépezetéből cikket közölt arról, hogy meghalt Hadházy Ákos idős szomszédja, a férfi, akivel vitása ügye volt a politikusnak.

Az ügyet „meghalt Hadházy áldozata” címmel hozták az adófizetők pénzéből fenntartott médiagépezet részei.

Az Origo címlapja a cikk címével.

Az ügyről még délelőtt, a férfi halála előtt kérdezte a Magyar Nemzet Hadházyt:

A politikus a délelőtti Facebook-posztjára utalt, ahol már leírta: említett szomszédja valójában éveken át ingyen használta a vizüket, valamint a tűzifát is ők hordták nekik hetekig. „Acsádi Hadházyék ingatlanján keresztül kapta a vizet, amit a fürdőszoba felújításakor elzártak. A lakásában azóta sincs víz” – írta a Magyar Idők. Ehhez képest Hadházyék egy felújítás során, véletlenül tudták meg, hogy a férfi mindvégig ingyen használta az ő vizüket. Ez azóta sem változott, ahogy Facebook-oldalán írta: saját pénzen készítettek egy átkötést, és azóta is ingyen vételezte az idős férfi a vizet.

„A társasház teteje – szakértői jelentéssel dokumentálva – veszélyesen rossz állapotba került, ezt valóban megcsináltattuk, és a szomszédommal valóban megbeszéltük, hogy eltartási szerződés fejében nem kell fizetnie a költségeket. Ezt azonban az egyik lánya az utolsó pillanatban megakadályozta, és a maga nevére íratta édesapja nevéről a lakást” – fejtegette Hadházy. Hozzátéve még: „szomszédomat valóban elvitte a mentő, miután édesapám hetekig hordta neki fel a fát, hogy ne fagyjon meg, és hetekig kérte szomszédom lányait, hogy intézkedjenek az ápolásáról. Méltatlan ezeket leírni, de hát muszáj.”

Ilyen SMS-eket küldött még pár napja Hadházy Ákos apjának, az elhunyt idős bácsi lánya. Forrás:Hadházy Ákos/facebook

Ezzel szemben a kormánypárti médiatermékek arról írtak az elhunyt férfit idézve, hogy Hadházy el akarta kergetni szomszédját, szabályosan ki akarta csinálni őt, adósságokba hajszolta. Az idős férfi állítása szerint Hadházy elzárta a vizet nála, és csak azért újította fel a tetőt, hogy így szerezze meg a lakását.

A helyzet viszont az, ha még Hadházy minden kérdésben hazudna is, akkor sem lenne őt szabad gyilkosnak beállítani, akkor se tehetne feltétlenül az idős férfi haláláról.

Nyilván nem tekinthetünk el attól a ténytől sem, hogy ez a támadássorozat akkor éri Hadházyt, amikor az LMP-ben vita zajlik az esetleges ellenzéki együttműködésről, ami a Fideszt elég érzékenyen érintené, Hadházy pedig a párton belül ennek az egyik legnagyobb szószólója.

A propagandagépezet újabb szintet lépett ezzel az üggyel. Hiszen az ellenzéki képviselőről lényegében azt állítják a manipulált címükkel, hogy a vele vitában álló idős férfi, aki meghalt, Hadházy áldozata, ő ölte meg.

De ha ez nem lenne elég, a tévériportban és a cikkekben összekötik az ügyet a másik Hadházy elleni propaganda-hadjárattal, amely szerint ő luxusban él, és luxushobbijának, a repülésnek hódol. Az Origo szerint a TV2 egyenesen azt kérdezte az ellenzéki politikustól:

Elfogadhatónak tartja-e azt, hogy míg Ő repülővel közlekedik, közben a lakótársa nyomorog?

De az Origo azt a kérdést is felteszi:

 Ez az a szomorú eset, amikor felvetődik a kérdés: meddig mehet el egy hatalmával visszaélő politikus?

Nekünk pedig két kérdést kell feltennünk: Meddig hazudhatnak, uszíthatnak ellenzéki politikusok és a tőlük eltérő véleménnyel rendelkező emberek ellen a kormánypárti médiagépezet vezetői? És meddig asszisztálnak ehhez, az ezekben az újságokban dolgozó emberek?