Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nagy nap a mai: Tiborcz István neve mégis csak bekerült az MTI-be

Ez a cikk több mint 6 éves.

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a közpénzből működő Magyar Távirati Iroda (MTI) egész egyszerűen nem hajlandó leírni a közpénzt herdáló Tiborcz István nevét.

Sőt, még azokat a sajtóközleményeket sem hozzák le, amikben szerepel Orbán vejének a neve (Harangozó Tamástól az LMP-ig sokan tudnának erről mesélni).

Arra hivatkoznak egyébként, hogy a náluk megjelentetett közlemények nem járhatnak mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, vagyis Tiborcz István saját lábon álló vállalkozó ügyes-bajos dolgai azért nem tartoznak eszerint a közre, mert Tiborcz személyét sértenék az erről szóló hírek (hogy ez az érvelés hány milliárd forintnyi elsíbolt uniós támogatásnyit sántít, azt inkább borítsa LED-lámpás félhomály).

Erre ma mi történt?

Délelőtt fél 11 magasságában az Európai Baloldal kiadott egy kevéssé izgalmasnak tűnő közleményt „Le kell váltani a kormányT, mIelőtt az ENSZ-Ből is kilépnének” címmel, az Országos Sajtószolgálat pedig lehozta.

Mutatjuk is:

Forrás: Országos Sajtószolgálat

És igen, bizony, ott van, a nagybetűket összeolvasva:

TIBORCZ ISTVÁN LEBUKOTT

Mutatjuk még egyszer:

Forrás: Országos Sajtószolgálat

Gyönyörű megoldás, jár érte a pont!

De azért azt jegyezzük meg: valahol rém elkeserítő, hogy ma az MTI-n csak ilyen fifikás módszerekkel lehet becsempészni Tiborcz István nevét egy közleménybe, miközben az Elios Zrt. éveken át gyanús körülmények között herdálta a közpénzt és az uniós támogatásokat, a kormány pedig minden erejével azon volt, hogy megakadályozza, hogy ez kiderüljön.

Ha másra nem is, erre az egyre az Európai Baloldal mai akciója tökéletes volt: hogy megmutassa, ma Magyarországon lehet ugyan azt mondani, hogy a sajtó szabad, de amíg a közfeladatokat ellátó MTI egy ilyen horderejű ügyről, és az abban érintett Tiborcz Istvánról nem hajlandó érdemi információkat közölni (miközben mások személyiségi jogait nem tartják ilyen nagy becsben), addig jó, ha a magyar sajtószabadság kérdését minimum fenntartásokkal kezeljük.