Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Két korszerű Fekete-Győr András beszélt a jövőről

Ez a cikk több mint 6 éves.

Rafinált módon egyidőben volt jelen jelen Fekete-Győr András Szegeden és Budapesten, hogy értékelje a Momentum elmúlt egy évét, és bemutassa a párt választási stratégiáját.

A jövő Momentuma

Fekete-Győr András elindítja a kampányt – kövessétek velünk a Momentum évértékelőjét élőben!

Posted by Momentum Mozgalom on Saturday, 17 February 2018

Ez úgy volt lehetséges, hogy a párt elnökének képmását háromdimenzós hologramtechnika segítségével Budapesten kivetítették, miközben Szegeden tartózkodott. A trükköt a párt Jean-Luc Mélenchon francia elnökjelölt tavalyi performansza nyomán leste el, a technika első alkalmazását egy választási kampányban pedig Narendra Modihoz, a legnagyobb indiai párt politikusához kötik, még 2014-ből. A hologram egyébként a rendezvény alatt végig fő- vagy kiegészítő szerepet játszott: amikor nem Fekete-Győrt láttuk, a párt rendezvényen felszólaló tagjainak képe is rendszeresen megjelent az esemény közben.

Az este hoppmestere Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja volt, aki viszont teljes fizikai valójában lépett a budapesti színpadra. Mielőtt Fekete-Győr András látványos képmása felbukkant volna, Pacher Tibor, a Puli Space alapítója beszélt felvezőtéjében az űrtechnológia példáján keresztül az innováció fontosságáról. Kiemelte, hogy bár az űrtevékenységet sok esetben a politika motiválta, az elért tudományos eredmények bebizonyították, hogy az nem „úri huncutság”. A bevezető legfőbb tanulsága az volt, hogy az innováció már mindeki számára elérhető, megfeizethető, rajtunk múlik, hogy élünk-e vele.

Ezután megjelent a Fekete-Győr-projekció, aki röviden összefoglalta a párt egy év alatt elért eredményeit a Nolimpia-kampánytól a párt Európa melletti tüntetésén át egészen a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló módosító törvényjavaslatig és a civiltörvény elleni aláírásgyűjtésig. Fekete-Győr azt is kiemelte, hogy „független szakértők szerint” övék a legjobb választási program, és ők voltak az elsők, akik bemutatták 106 egyéni körzetben induló jelöltjüket.

Saját táborához és saját táboráról beszélt ezt követően Fekete-Győr. Elmondta, hogy a „Momentum-generáció” olyan fiatalok nemzedéke, akik tanultak a múlt hibáiból, és akik becsületes, ambiciózus, dolgozó emberek. „

Az est tematikája ezen a ponton nyert értelmet, miután Fekete-Győr rátért a technológia és a fiatal nemzedék kapcsolatára:

„A Momentum-generáció valóság és a tények generációja, amelyet a közös jövőért való tenni akarás köt össze. Ők állnak a robotok és az informatika mögött, a gyári gépek, a banki szerverek és a közlekedési szoftverek mögött” – fogalmazott a párt elnöke.  

„Az információt nem magyarázzuk, mint Karinthy a bizonyítványt, hanem értjük és értelmezzük”- tette hozzá. Azzal érvelt, hogy a Momentum-generáció tisztességesen vállalja a felelősséget a rendszerek működéséért, szemben a mostani politikai rendszerrel, amely nem vállal felelősséget semmiért.

A Momentum ezen az estén sem szakított az elmúlt huszonnyolc év pártjait egy kalap alatt elutasító retorikájával:

„Magyarország kormányai már hétszer ígértek biztonságot és jólétet, de ha ez így lenne, akkor én magam sem állnék itt” – mondta Fekete-Győr András. Szerinte nemzedékének elege van a korrupt kormányból, és a múltba révedő ellenzékből egyaránt. Az ellenzékre utalva azzal is kiegészítette mondandóját, hogy ők sem beszélnek arról, miért lennének méltóbbak a mostani kormánynál, ha a helyükre kerülnének.

„Friss lelkesedésre, nyitott fülekre és új gondolatokra van szükség – jöjjön az időstől, fiataltól, bodrogközi orvostól vagy dél-budai mérnöktől”- szögezte le.

Majd arról beszélt, hogy ők az a generáció, akik számára a legnagyobb a tét, akinek nemcsak az a kérdés, hogy mi lesz a következő kormánypárt neve, hanem, hogy végérvényesen szétszélednek-e a világban.

„Ha nem lépünk most, akkor nem marad itthon a szülő, és nem jön haza a gyerek” – mondta. 

Az áprilisi választásra vonatkozóan ismételten a technológia témájára felfűzve adott iránymutatást a szavazóknak. Szerinte

a fiatal generációnak úgy kell utat mutatni a szüleik számára a politikában, mint ahogyan a szülők a gyerekek segítségére hagyatkoznak, amikor be kell állítani a GPS-t.