Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újabb sorosista összeesküvést leplezett le a Magyar Hírlap

Ez a cikk több mint 6 éves.

Lassan nem telhet el nap anélkül, hogy pártunk és államunk éberen őrködő szemei és fülei ne lepleznének le egy újabb sorosista összeesküvést. „Már az ENSZ-et is Magyarországra uszítaná a Soros-féle Liberties” – harsog a Magyar Hírlap február 12-ki címlapjának negyedét betöltő szalagcím.

A cím alapján az ember legalábbis arra számítana, hogy a tengerből kiugráló sorosista migráncs békaemberek behatoltak az ENSZ-palotába, ahol magyar zászlókat égettek el. Erről azonban szó sincsen. Amit a cikk szerzőjének, Kacsoh Dánielnek sikerült kiderítenie, az nem más, mint hogy egy európai jogvédő szervezet levelet küldött az Európai Parlament képviselőinek, hogy arra figyelmeztesse őket egy tematikus ülés előtt, hogy melyik országokban akarják ellehetetleníteni a civil szervezetek munkáját. Rendkívül meglepő módon Magyarország is ezek közt volt. Az is nagyon meglepő, hogy az egyébként egyáltalán nem csak Soros által támogatott jogvédő szervezet, a Liberties igazgatója egy magyar jogvédő szervezet, a TASZ volt elnöke. Jogvédőből jogvédő, nagyon gyanús!

Amire az újságíró titokzatoskodva úgy hivatkozik, hogy „a lapunk által megismert dokumentumok”, azok valójában mind nyilvánosan, az Interneten hozzáférhető anyagok, amelyeket a szervezet belinkelt a levelébe. És, amint derék szerzőnk is elismeri, magát a levelet az összeesküvő szervezet, rendkívül fondorlatos módon, a honlapján (!) tette közzé. Igazán áldozatos munka lehetett rákattintani és elolvasniszerencsére a Google fedőnevű, rendkívül bonyolult oknyomozó újságírói eszköz használatát ez már nem követelte meg.

Na de ne legyünk teljesen igazságtalanok Kacsoh Dániellel, kiderített ő még mást is. „Aligha meglepő,” írja, „hogy a vitában mások mellett a vagyonnyilatkozati botrányba keveredett bukott miniszterelnök párttársa, a DK-s Niedermüller Péter is ezt az elképzelést szajkózta.” Ez valóban aligha meglepő. Csakis egy elvetemült sorosbérenc gondolhatja komolyan, hogy Niedermüller Péter elolvasta a neki küldött levelet és azzal egyetértett. Sokkal valószínűbb, hogy Niedermüller Soros fizetési listáján van és tőle kapja az utasításokat. Egyébként is, vajon véletlen, hogy az ülésen részt vevő többi képviselő mellett a Liberties neki is elküldte a levelet, és azt még meg is kapta? Aligha. Na ugye.

És vannak itt még egyéb furcsaságok is Kacsoh szerint. „A kiéheztetési és fojtogatási művelet” című dolgozatban sok más mellett kifejtik, szerintük mit kellene csinálnia az ő érdekükben az Európai Unió különböző intézményeinek … de még az ENSZ-nek is,” írja. „Kiéheztetési és fojtogatási művelet?”hűlhet meg a vér az olvasó ereiben. „Vajon ezek a sorosisták már a kiéheztetésünket és megfojtásunkat tervezik?”

A „dolgozatot” elolvasva persze kiderülne, hogy valójában a civil társadalom kiéheztetéséről és megfojtásáról szól.

De persze a Magyar Hírlap olvasói ezt már nem tudják meghogyan is tudhatnák, hiszen a cikknek még az online verziója sem tartalmaz egy linket sem.

Az ENSZ említése a dokumentumokban azért is „érdekes körülmény,” folytatja leleplezését Kacsoh, „mert a szövetség menekültügyi egyezménye éppen most készül, az Egyesült Államok után pedig hazánk is jelezte, kiszállhat a folyamatból. A kormány arra hivatkozik, az alakuló dokumentum a Soros-féle nyílt társadalom eszméjét tükrözi.” Hát ez tényleg roppant gyanús. A civilek éppen abban az időszakban panaszkodnak arra, hogy kicsinálja őket a hazai kormány, amikor az ENSZ menekültügyi egyezményt készít. A civilek Soros tervét hajtják végre. Ki mondja ezt? A kormány. Az egyezmény pedig sorosista ármány szüleménye. Ki mondja ezt? A kormány. Lehet akkor ennek más magyarázata, mint hogy Soros bevándorlókkal akarja elárasztani az országot? Na ugye.

Egyébként viccen kívül tényleg elismerés illeti a cikk szerzőjét. No nem a nem létező újságírói érdemei miatt. De azt valóban tanítani lehetne a közszolgálati egyetem propagandista képző szakán, hogyan kell sejtetések, gyanúsítgatások, féligazságok finom hálójából, ordítóan primitív nyelvi eszközökkel felépíteni egy cikket úgy, hogy az eredetileg semmi rendkívülit nem tartalmazó hírből (egy civil szervezet levelet ír az EP képviselőinek) társadalmunk értékrendjét alapjaiban fenyegető szenzációs összeesküvést (Soros Magyarországra uszítja az ENSZ-t) gyártsunk. Egy olyan hírből, amelynek eredetileg semmi köze nem volt Soros Györgyhöz, de még az ENSZ-hez is csak közvetve, születik egy olyan, amelyben összesen hétszer említik meg Sorost és amelyet az ENSZ-re futtatnak ki. Eközben persze a kormány szinonimájaként előszeretettel használja a szerző a „Magyarország” és a „hazánk” szavakat, ezzel is beleverve az olvasó fejébe, hogy bizony aki a legmagasabb kormányt kritizálja, az hazaáruló.

Szóval ne szóljuk le a propagandistát, nehéz az ő munkája. Nagyfokú tudatosság és nyelvi lelemény kell hozzá.

Alaposan át kell gondolni a jelzőket, hogy üssenek, mint a bunkósbot, ízlelgetni kell a mondatokat, hogy a megfelelő indulati és érzelmi akkordokat szólaltassák meg az olvasóban, és aztán úgy kell őket rendbe rakni, hogy az értelem és a logikai koherencia látszatát keltsék és egy fekete-fehér világot tükrözzenek. És persze mindenekelőtt a nap végén még tükörbe is kell nézni, hányás nélkül. Ez a része lehet a legnehezebb, amiért nem fizethetnek eleget.

(SOROS ALERT SOROS ALERT SOROS ALERT: a szerző együtt dolgozott a TASZ-ban a Liberties jelenlegi igazgatójával és a civil törvény szerint idegen ügynöknek minősül! A Liberties igazgatója meg már annyira idegen ügynök, hogy idegenben is él. Szóval… Soros, na!)