Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Úgy tett hitet az RMDSZ vezetője a Fidesz mellett, hogy még meg is alázta a magyar ellenzéket

Ez a cikk több mint 6 éves.

Karácsony Gergely és Molnár Gyula Erdélyben kampányolnak a határon túli szavazókért, ahol is Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét is meghívták vacsorára. A romániai magyarok pártjának elnöke pedig egyszerűen kiosztotta őket.

A Maszol erdélyi hírportál beszámolója szerint Kelemen azt mondta:

„A vacsorán megkérdezték, hogy szerintünk mit kellene tenniük Erdélyben a választási kampányban. Nagyon őszintén azt mondtam, hogy semmit. Ez teljesen fölösleges időtöltés és energiabefektetés, hiszen én azt gondolom: az erdélyi magyar emberek világosan tudják, hogy kire szavazzanak”

A politikus tájékoztatása szerint a találkozón a két magyarországi ellenzéki vezető elsősorban a román-magyar viszony alakulásáról érdeklődött. Kelemen Hunor vázolta az erdélyi magyar közösség törekvéseit és a problémáit. Ugyanakkor megismételte a szövetség már korábban ismertetett álláspontját a magyarországi választásokról: az RMDSZ a Fidesz-KDNP nemzetpolitikáját jónak és folytatandónak tartja.

Tehát Kelemen Hunor a két magyar ellenzéki vezetővel való találkozóján elmondta, az ellenzéki pártoknak nincs keresnivalójuk Erdélyben, az RMDSZ pedig a Fideszre való szavazásra buzdít.

Kelemen Hunor vagy nem jó politikus vagy nem érdekli közösségének sorsa. Ez a nyilatkozat ugyanis csak olaj lesz a tűzre, amelyet a Demokratikus Koalíció csihol, mert szavazatokat remél a határon túli magyar ellenességtől.

És ez a nyilatkozat pontosan azokat az ellenzéki politikusokat sodorja nehéz helyzetbe, akik ellenzékből is tenni tudnának, vagy akarnának a határon túli magyarokért. Pont Karácsony Gergely és Molnár Gyula fejére fogják ráolvasni egyik oldalról Gyurcsány bűneit, másik oldalról meg azt, minek akartok velük jónak lenni, hát látjátok, úgyis utálnak? Miközben tovább élezi majd a nyilatkozat a Magyarországon így is vészes határon túli magyar ellenességet.

Nagy kár, hogy Kelemen Hunor a Fidesszel való jó kapcsolat jövedelmezőségén nem tud túl látni.

Karácsony Gergely egyébként a Transindexnek adott interjút Erdélyben: