Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Felgyulladt az éjszaka a Ligetvédők tábora

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Ligetben Ligetvédők tájékoztatása szerint ma hajnali fél 1 körül felgyulladtak a sátraik, a poszt alatti egyik komment szerint benzin szagát érezték.

A Ligetvédők jelenleg 3 helyen táboroznak a Városligetben, mindenhol több sátorral vannak jelen, ezekben állandó jelleggel legalább két aktivista tartózkodik. A mostani tűz a Néprajzi Múzeum tervezett helyén, az Ötvenhatosok tere mellett lévő táborban ütött ki az éjszaka.

A fotókat Antal Nikoletta készítette ma reggel a leégett táborról.

Ma reggel elértük az egyik ligetvédőt, Antal Nikolettát, aki kérdésünkre elmondta: a tábor területén az éjszaka négyen tartózkodtak (plusz két macska), szerencsére senki sem sérült meg a tűzben, de a tábor területén lévő összes nagyméretű sátor, és minden felszerelésük elégett. A kár több százezer forint is lehet.

A fotókat Antal Nikoletta készítette ma reggel a leégett táborról.

Antal Nikoletta azt is elmondta, hogy terveik szerint újraépítik a tábort, amint tudják.

A fotókat Antal Nikoletta készítette ma reggel a leégett táborról.

Nem ez volt az első eset, amikor tűz ütött ki a Ligetvédők táborában.

A Ligetvédők 684 napja táboroznak a Városligetben, így tiltakozva a fakivágások, illetve a Múzeumi Negyed miatti beépítések ellen.

Az elmúlt közel két évben számos atrocitás érte az ott tartózkodó aktivistákat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságot is megkerestük a ma hajnali tűzzel kapcsolatban, a következőt válaszolták:

A „Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018 január 29-én 23 óra 25 perckor érkezett bejelentés, mely szerint Budapest XIV. kerületében, a Városligetben, az Olof Palme sétányon egy sátor ég. A tüzet a katasztrófavédelem munkatársai eloltották, személyi sérülés nem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a helyszínen adatot gyűjtöttek, meghallgatták a bejelentőt, és a tűzeset körülményeinek tisztázása érdekében a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság rongálás vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság korábban – a Városligetben felállított sátrak megrongálásával kapcsolatosan – 2017 augusztusában két esetben rendelt el nyomozást rongálás vétsége miatt ismeretlen elkövetők ellen. Az egyik nyomozást a kerületi rendőrkapitányság bűncselekmény hiányában megszüntette, míg a másik esetben a nyomozás felfüggesztésre került.”