Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Flottul lepatkányozta Göncz Árpádot a PestiSrácok újságírója

Ez a cikk több mint 6 éves.

„Magyarország egyik legszebb stúdiójában”, az üzleti zsenialitásával Zuckerberget is megelőző Mészáros Lőrinc Echo TV-jében minden műsor olyan, mintha beköltöztünk volna Kövér László vagy Bogár László fejébe. Kedd este, a Keménymag névre keresztelt műsorban (a teljes adás itt nézhető meg) kormánypárti megmondóemberek különböző ellenzéket és civileket érintő hírekről poénkodtak, adóforintjaink otthonos melegében.

Egy adott ponton szóba került a hír, miszerint a felújítás után átneveznék a hármas metró megállóit, és az Árpád-hídit Göncz Árpád városközpontra cserélnék. A stúdióban beindult a lamentálás arról, vajon igazak-e a pletykák, miszerint Göncz Árpád besúgó volt 1958 és ’63 közötti börtönévei alatt, és hogy megérdemli-e az átnevezést.

„Miközben akasztottak a szomszéd cellában ő angolul tanulhatott” – dobta fel a labdát a műsorvezető, sejtető bizonyítékként használva egy álösszefüggést (akasztottak cellában?).

A véleménypluralizmus jegyében Ambrózy Áron, a PestiSrácok szerzője leszögezi, ő beszélt olyan ötvenhatossal, aki gyűlölte ugyan Göncz Árpádot, de határozottan állította, hogy nem volt besúgó. De hozzáteszi:

„Göncz egy becsületes talpig férfi volt aztán kilencven után egy patkánnyá változott. Tehát nem ’90 előtt volt patkány, hanem ’90 után lett az.”

Frissítés 2018. 02. 02. – A cikkben szereplő beszélgetés teljességében az alábbi videóban található meg 41:04-től, Ambrózy Áron mondatai pedig 42:07-től hallhatóak.

A Gyűrűk ura lefordításáról is van „lázadó” véleménye Ambrózynak, szerinte ez „óriási nagy bűncselekmény” volt. Végülis állami pénzen, egy túlhatalommal rendelkező kormányt támogatni és lejárató cikkeket írni az ellenzékről sokkal nagyobb erkölcsi és intellektuális teljesítmény is.

Talán ha az 56-os forradalom után Göncz is Nagy Imrét ekézte volna a kádári agitprop osztály pénzén, ma bevonulhatott volna a fideszes panteonba.

Ez a Fidesz nagyon konzervatív, erősen értékalapú világa: ha egész életedben politikailag és intellektuálisan is, legjobb tudásod szerint szolgáltad a nemzeted, a legnehezebb helyzetben is helyt álltál, majd jól lepatkányoz egy szépen kistafírozott stúdióból pár fenenagy közpénzen lázadó.