Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem az a baj, hogy lakást adott a kormány a menekülteknek, hanem hogy hazudott róla

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Magyar Nemzet derítette ki, hogy a budapesti hajléktalanellátás egyik fő koordináló szerve, a BMSZKI a kormány 20 százalékos önrészével, EU-s pénzből lakhatást biztosított menekülteknek. Tarlós István főpolgármester nem engedte az intézmény vezetőit nyilatkozni. Persze egy normális országban semmi gond nem lenne azzal, hogy a menekülteknek lakhatást adnak, itt sincs. A gond azzal van, hogy még 2 hete is azzal uszított a menekültek ellen a kormánypárt, hogy majd elveszik a lakhatást a magyarok elől.

Szögezzük le, nagyon fontos az, ha egy ország amely befogadott menekülteket, normális szociális ellátást biztosít nekik.

Ez segíti az integrációt, a munkába állást, a beilleszkedést. Lakhatás nélkül ugyanis nincs normális élet, csak lecsúszás, munkanélküliség, pénznélküliség és végül az utca. Tehát jól tette a kormány, hogy erre pénzt fordított.

A probléma az, hogy erről hazudtak.

2 éve hallgathatjuk, hogy nem jöhet ide egy menekült sem, és hogy azok majd elveszik a szociális ellátást a magyarok elől. A valóságban persze ez a szembeállítás hamis. Nem attól lesz több szociális ellátása a magyaroknak, vagy a menekülteknek, ha a másik csoporttól elveszik, hanem ha a kormány erre pénzt hajlandó fordítani. Ez egy kormányzati döntés.

A helyzet viszont az, hogy a magyar kormány a szociális ellátások és támogatások összegét évek óta csökkenteni. Megszüntette a központi költségvetésből dedikáltan adható lakástámogatásokat, és az önkormányzatokhoz utalta, akik vagy adnak ilyeneket, vagy nem.

A helyzet pedig az, hogy nem nagyon tett semmit az elmúlt 8 évben a kormány, hogy olyan lakáspolitikája legyen, ami mindenkihez elér, ami megtartja az utcára kerülés előtt, a devizahitelben eladósodó és lakását elvesztő tömegeket, a munkájukat elvesztőket, a lecsúszókat, a szegényeket. Ami segítség a fiatal pályakezdőknek, a vidékről Budapestre költöző egyetemistáknak.

A helyzet az, hogy ez a kormány egyszerűen semmilyen elesettnek nem akar segíteni. Majd amikor ezt megteszi a menekültekkel, azt is titokban tartja, pont annak a politikának a megvédésért, a menekültek elleni uszító politika megvédésért, amellyel fenntartja azt a hatalmát, amivel a dolgozókat és a szegényeket kizsákmányolja.

A kormány hazudott tehát, de ez a hazugság nem azért, fontos, mert menekülteket fogadott be. Ez természetes, és jó dolog. A háború elől menekülőkről civilizált nemzet gondoskodik. A probléma az, hogy azért hazudott, hogy létrehozzon egy olyan politikai kampányt, amivel fenn tudja tartani pont azt az uszító politikát, amit a dolgozók, a szegények, a magyar nép elleni intézkedéseit takarja el.