Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A fideszes polgármester már a sajtótájékoztatóra sem engedi be a sajtót

Ez a cikk több mint 6 éves.

Tegnap délben Cserna Gábor, Dunaújváros fideszes polgármestere sajtóbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott az Élményfürdőben, annak felújításáról. Arról, hogy lesz ez az esemény, az MTI is tájékoztatott, és ott egy szó sem esett arról, hogy ez a sajtótájékoztató nem sajtónyilvános, csak meghívásos alapon lehet rajta részt venni.

Ehhez képest a Hír TV stábját nem engedték be a sajtótájékoztatóra, illetve addig nem kezdték azt el, amíg a stáb nem távozott.

A tévések jelezték, hogy őket ugyan senki sem tájékoztatta arról, hogy meghívó kéne az Élményfürdőről szóló sajtótájékoztatón való részvételhez, a polgármester asszisztense végül azzal állt elő, hogy amíg ők is ott vannak, addig az egész eseményt el se kezdik (ami már körülbelül az a szint, mint amikor Németh Szilárd azt mondja, hogy ha Szél Bernadett bemegy a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, akkor a fideszes képviselők kijönnek onnan…), maga Cserna Gábor pedig némileg távolabbról szólította fel őket a távozásra.

A legabszurdabb az egészben kétségkívül az, amikor a felvétel végén az asszisztens kis mosollyal az arcán még meg is kérdezi a stábtól, hogy akkor van-e elég vágóképük, majd elhangzik az „Önök erőszakosak” érv, egy vállvonással összekötve.

A Hír TV munkatársa ugyan erre újra jelzi, hogy egy sajtónyilvános eseményre jöttek, és hogy a közgyűlés is akkor vált zárttá, amikor megérkeztek oda – vagyis képtelenség elérni a polgármestert, hogy kérdéseket tegyenek fel neki, de ettől még elküldik őket.

Cserna Gábort egyébként a dunaújvárosi közvilágítás korszerűsítése kapcsán kérdezték volna: a 255 milliós, és 85 százalékban uniós pénzből megvalósult projektet kivitelező cégnek semmilyen referenciája nem volt, és alig 3 hónappal a közbeszerzési pályázat kiírása előtt vette fel a pályázat elnyeréséhez szükséges tevékenységi köröket. A kivitelezés elég gyatra lett, a helyiek folyamatosan panaszkodnak a közvilágításra, amire a helyi ellenzék szerint átadása óta csaknem 90 millió forintot kellett még pluszban költeni.

A Jobbik emiatt már évekkel ezelőtt feljelentést tett költségvetési csalás gyanújával, de Polt Péter nem látott okot a vizsgálat elindítására. Most, hogy az OLAF feltárt egy csomó szabálytalanságot a szintén közvilágításban utazó (és akkor még Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor vejéhez köthető) Elios Zrt. közbeszerzéseivel kapcsolatban, akár a dunaújvárosi ügyben is indulhat új vizsgálat.

Szóval nem meglepő, hogy a dunaújvárosi polgármester nem nagyon akar nyilatkozni – csak akkor az nem teljesen világos, hogy minek szerveznek neki sajtótájékoztatókat?

(Hír TV)