Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás eredménye 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Bár 106 jelöltje van a Momentumnak, de ha ezen múlik Orbánék kétharmada, hajlandóak feladni a pozícióikat

Kecskeméten tartotta kampányindító eseményét a Momentum. A párt a következő 14 hétben, 14 üzenetet akar eljuttatni a lakosságnak, és arra készülnek, hogy új politikusgenerációként leváltják az elmúlt 27 év politikusait. De ha kell akkor feladják saját pozícióikat is a kétharmad megakadályozása érdekében.

A Momentum kampányának fő üzenete a remény visszadása lesz. Soproni Tamás a párt új kampányfönöke elmondta 106 egyéni képviselőjelöltet állítanak, ahogy igérték eljutottak az ország minden pontjára és szervezetet épitetek. Egy új politikusi generációváltást akarnak elősegíteni, de ha ezen múlik a Fidesz kétharmada akkor hnem félnek feladni saját pozicióikat sem.


A választásokig hátralévő 14 hétben, 14 témában mutatják be milyen országot képzelnek el. Ilyen téma lesz a nők helyzete, a tisztességes közbeszéd, vagy a jövő oktatása.

Soproni szerint eljött a rendszerváltás lezárásának ideje, a politikai generációváltás pillanata. szerinte 2018 a remény éve lesz.

Hogy mit jelent pontosan Soproni Tamás szerint az, hogy hajlandóak az egyéni jelöltek kapcsán feladni a pozícióikat, ha ezen múlik a kétharmad elég ködös, de az értelme a mondatnak az, hogy a Momentum mégis nyitott, nyári kongresszusi döntésük ellenére az egyéni választókerületi szintű együttműködésre, a kétharmad megakadályozásáért. Kerestük a pártot, hogy magyarázzák meg ezt a mondatot, ha válaszoltak azt megírjuk.

Olvass tovább!