Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Magyarország 2017: ahol az oligarchák büntetik a tisztességeseket

Ez a cikk több mint 6 éves.

Amikor 2 hete a Jobbikot büntette meg az Állami Számvevőszék, jogosan merült fel az aggály, tényleg gyanúsak a Simicskával kötött szerződések. De most, amikor a DK-t, az LMP-t, az Együttet és a Párbeszédet bünteti meg az ÁSZ, akkor tényleg annyi történik, hogy egy oligarchák által irányított pártállam ront rá tisztességesen működő politikai ellenfeleire.

Persze, tudjuk, „minden párt és politikus lop”. De valójában nem ez a helyzet. Az LMP és a DK kapcsán még maga a gyanú talán felmerülhetne, hogy a pártban vezető tisztséget betöltő milliárdos esetleg tol pénzt a pártba, de arról, hogy ez illegális lenne, az ég egy adta világon semmit se hallottunk. Valójában még a gyanú se merült fel, s nincs bizonyíték semmilyen illegális tevékenységre.

Az Együtt és a Párbeszéd esetében pedig tudhatjuk, még ilyen sincsen. Ezek a pártok annyiból működnek, mint egy átlagos magyar középvállalkozás. Nincsenek saját milliárdosaik, saját oligarcháik.

Az Állami Számvevőszék most olyan tételekért bünteti ezeket a pártokat, amiket 2014-ben már rendben talált. Sőt, olyanokért is, amit a Fidesz által vezetett Országgyűlés hivatalával közösen fizetnek. Az ÁSZ egyébként az Országgyűlés hivatalát is felügyeli. Ott vajon miért nem talált visszásságot?

De feltehetjük a kérdést, miért nem vizsgálja a minisztériumok költéseit? Miért nem vizsgálja a közbeszerzéseket, miért nem vizsgál semmi mást az Állami Számvevőszék, csak azt, ami a Fidesznek érdeke?

Mindeközben tudjuk, a Fidesz a 2010-es választásokon illegális kampánytámogatást kapott Simicska Lajostól. Tudjuk, hogy állami cégek adják a pénzt a CÖF-nek, amely ezután a Fidesz mellett kampányol. Látjuk, hogy az adófizetők pénzéből megtolt Fidesz-propaganda hogyan szolgálja ki a kormánypártot.

Ma Magyarországon egy olyan helyzet jött létre, amelyben a Fidesznek lehetősége van az adófizetők pénzéből, még több hatalmat, még több médiaelérést, még több szavazatot vásárolni, és ezzel a magyar élet még több területét elfoglalni. Mindeközben pedig a tisztességes ellenzéki pártokat ebből a vásárolt hatalomból vegzálja az adófizetők pénzén működő hatóság.

Szögezzük le:

A bűnösök lesznek az igazságtevők, és az ártatlanok az áldozatok ma Magyarországon. A foglyul ejtett állam szervei ma a korrupciót nem hajlandóak felderíteni, de bárkire ráhúzzák a vizes lepedőt, akire azt ráhúzni a kormány érdeke.

Ez ma Magyarország, ez ma a magyar jogállam.