Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Van, aki már akasztaná is Soros Györgyöt

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Hír TV a disznós képéről elhíresült Pócs Jánost kérdezte jászjákóhalmi nyugdíjas fóruma előtt, megbánta-e, hogy kirakta az „ő volt a soros” feliratú halott disznót ábrázoló  képet a Facebookra. A Fidesz képviselője nem válaszolt, csak egy árvácskát adott a Hír TV riporterének. Ellenben válaszoltak a fórum résztvevői. A felvételeken bemutatott válaszadók egyike felakasztaná Sorost, a másik lelőné, a harmadik csupán iszonyodik tőle.

Ezt a véleményüket pedig simán belemondják a Tv kamerájába, úgy tűnik számukra nem kényelmetlen, nem ciki ezt kimondani. Hogy miért, arra egyikük meg is adja a választ: hát maga nem néz híreket?

Persze nem minden Fidesz szavazó ilyen, és valószínűleg a fórum résztvevői se mondanák mind ezt. A Hír Tv emelte ki ezeket a megszólalókat. De már ez is sok.

Már egy ember is sok aki azt mondja, valaki mást meg kell ölni politikai véleménye, cselekedetei miatt. Még ha tudjuk is, ezek az emberek csupán egy alternatív valóság áldozatai.

Ma Magyarországon egyre nehezebb azt hazudni, hogy a kormánypropaganda nem káros, nem ás olyan mély árkokat, amelyeket nem lehet majd betemetni.

Ha pedig árkok. Nem csupán Soros György kivégzésére felszólítani káros. A disznós képről szóló cikkeink alatt rendre feltűnnek olyan kommentelők, akik Orbán Viktor nevét látnák szívesen Soros helyett a disznón, vagy magát Orbánt a halott disznó helyén.

Ez is végtelenül káros, és nem valamiféle pacifista szempontból, hanem azért, mert a rendszer amit Orbán felépített a magyar társadalomra, ás annak hergelésére épül. Abban okoz, végtelenül káros elváltozásokat, a gyűlölettel, a hatalom és a pénz újraelosztásával.

Ez ellen pedig ugyanolyan módszerekkel nem szabad fellépni. A gyűlöletkeltésben a Fidesz jobb, és ő is fog nyerni. De ha még meg is vernénk, egy hasonlóan eltorzult társadalmat eredményezne egy ilyen győzelem mint amit a Fidesz épít. Így ha érthető is a düh a kormánnyal szemben, egyszerűen nem hasznos így kifejezni.

A helyzet viszont az, hogy az az eltorzult társadalom, ahol minden kényeskedés nélkül emberek belemondják a kamerába, hogy Soros Györgyöt ki kell végezni már itt van, és az eredeti Pócs fotóban is az volt a rémületes, hogy a Fidesz képviselője nem érezte, hogy ezt nem kéne.

A Fidesz által uralt Magyarország 2017 végére eljutott oda, hogy az állampárt szavazói, és képviselői minden keresztényi és humanista értéket áthágva, simán kimondják meg kéne gyilkolni a kijelölt politikai ellenfelet.

Ez nem vicc, és nem valami elképzelt borzongás, ez ma a Magyar valóság része. Innen kéne elmozdulni valahova. A baj csupán az, hogy még van lejjebb.