Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nincs jobb, mint egy őszinte fidelitasos

Ez a cikk több mint 6 éves.

Szombaton Pécsen az Élmény Tár Tanoda nevű civil szervezett osztott ételt, ahová megérkeztek a Fidelitas aktivistái is pár bejglivel, majd vezetőjük az alábbit nyilatkozta a civilek ételosztásáról:

Mi biztatjuk őket arra, hogy fogadják el az ételt, de át kell gondolni mindenkinek, hogy ha elfogadják ezt az ebédet, ezt a gulyást, akkor mi lesz majd a következő kérés ettől a szervezettől, Soros György szervezetétől. Ki tudja, hogy a következő kérés nem az lesz-e, hogy fogadjanak be migránsokat vagy szavazzák meg azt, hogy Magyarországon betelepíthessék korlát nélkül a bevándorlókat.”

Ez a nyilatkozat pedig felvett pár gondolatot.

Én például, amikor adok egy szendvicset, pénzt, vagy támogatok egy ételt osztó szervezetet (mindegyikre volt már példa), akkor eszembe se jut, hogy ezért cserébe kérek valamit.

Ellenben a Fidelitas fiatal, a Fideszben szocializálódott aktivistáinak rögtön ez jutott eszükbe.

Már maga a megfogalmazás is vicces, hogy mi lesz a következő kérés az ételosztás után? Mintha az ételosztás egy kérés lenne a szegény emberekhez, mintha rájuk tukmálnák a meleg ételt.

De akkor ezt értsük úgy, hogy amikor a Fidelitas és anyaszervezete ételt oszt, akkor ők ezért kérnek cserébe? Értsük mondjuk úgy, hogy amikor krumplit oszt Rétvári Bence helyi jelölt Vácon, akkor ő ezért elvárja a politikai akarat megváltoztatását? Csak, mert mintha ez például az úgynevezett választási törvénybe ütközne.

Persze, nem ez az önégetés a legnagyobb baromság ebben a sztoriban, hanem maga  a kép amit a Fidelitas felfest.

Ahogy elképzeljük, hogy egy civil szervezet ételt oszt, és ezért az ételosztáson sorba álló szegény emberektől azt kéri, hogy fogadjanak be migránsokat, és szavazzák meg, hogy Magyarországon betelepíthessék korlát nélkül a bevándorlókat.

Hát ott fog állni szegény Józsi bácsi, és Böske néni és vakarni fogja a fejét. Hogy a fenébe is szavazhatnék én erről? Meg hogy én aki ingyen ételért állok sorba, fogadjam be a migránsokat?

Persze legyünk megengedőek, a Fidelitas vezetője arra gondolt, hogy van Soros György, akinek van civil szervezeteknek pénzt osztó szervezte, aki támogat más szervezeteket, és tegyük fel ez az ételt osztó szervezet is kapott innen pénzt, ezért ők majd az ételosztás közben azt duruzsolják az emberek fülébe, hogy kire kell szavazni.

Nyilván ez abszurd, de a legabszurdabb a sztoriban, hogy ha még így is történne, akkor se tudna szegény Böske néni és Józsi bácsi, olyan pártra szavazni aki Magyarországra korlát nélkül telepítene be bevándorlókat. Ugyanis ilyen párt nem létezik Magyarországon.

Úgyhogy inkább térjünk arra vissza. Szeretem az őszinte fidelitasosokat, mert ők legalább belemondják a kamerába, mit jelent nekik az ételosztás, nem jótékonyságot, hanem az emberek politikai akaratának megváltoztatását.

Pécsen például pár bejglivel vásárolták meg, hogy oltári baromságokkal próbálhassák befolyásolni a szavazókat.

Reméljük legalább a bejgli finom volt, és jó helyre jutott.