Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kit érdekel, ki szereti Soros Györgyöt, és ki nem?

Ez a cikk több mint 3 éves.

Nincsenek mély érzelmeim vele kapcsolatban, de inkább nem kedvelem Soros Györgyöt. Vannak szimpatikus megszólalásai, számos hasznos szervezetet támogat, mindamellett, hogy nekem nem jön be az általa üzemeltetett pénzosztó szervezetek stratégiája, de életútja az angol font bedöntésével, az OTP baszogatásával, az orosz rendszerváltás eredeti tőkefelhalmozása körüli kavarásával nem teszi szimpatikussá.

De hát ez egyáltalán kit érdekel? Miért téma ez? Miért kéne nekem egy öregúrhoz szimpátiával vagy gyűlölettel fordulnom? Miért érdekel ez bárki mást is? Miért számít az, hogy sorosista vagyok, vagy soros-gyűlölő? Ez tényleg egy kérdés?

Odáig jutottunk, hogy az országban tényleg igazodási pont, méghozzá egy teljesen nyilvánvalóan kamu propaganda-kampány után, hogy gyűlölöm-e Sorost. És most, hogy jön az ellen-propaganda, a másik oldalról is felteszik majd a kérdést? Szereted Sorost? Ellenállsz a propagandának? Persze tegyük hozzá, itt sincs két oldal, egy brutális kormányzati kampány van, és vele szemben a harc a túlélésért.

Majdnem 50 ezer cikk született magyar nyelven ebben az évben Soros György kapcsán, de vajon hány vette végig az életútját, hány próbált meg megküzdeni a valósággal, hány próbált arról beszélni, ami tényleg megtörtént Sorossal kapcsolatban.

Vagy hány valós elemzést láthattunk arról, amit mond. És nem, a Hírcsárda által reklámozott Mein Plant nem ő írta. Hány cikk foglalkozott érdemben az általa támogatott szervezetek működésével?

Tényleg arról kell szólnia a magyar közéletnek, ki szereti és ki gyűlöli Soros Györgyöt? Tényleg ennyit érdemel ez az ország, a polgárai, a problémáik? Egy vén bankárt és a személyével keltett gyűlöletet?

Címoldali kép: Wikimedia commons